ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι «Γεύσεις του Τόπου μας» και η… «Μάχη των Μασάει»!

Οι «Γεύσεις του Τόπου μας» και η… «Μάχη των Μασάει»!

Πόσο καλά γνωρίζετε από μαγειρική; Πόσα ξέρετε για τις γεύσεις του τόπου μας; Θα θέλατε να συμμετάσχετεσε μία γαστρονομική αναμέτρηση;

Σοφία Μαυραντζά

Πού; Στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη.

Πότε; Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, από τις 10.30-18.30.

Οικοδεσπότης: Ο μοναδικός Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Φιλοξενούμενοι: Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Σμαράγδα Καρύδη… Ω ναι, καλά διαβάσατε!

Γιατί; Διότι μπορεί να είστε ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει έπιπλα κουζίνας ΙΚΕΑ αξίας έως και 2.000 ευρώ!

Όμως, ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι «Γεύσεις του τόπου μας» επιστρέφουν (μετά την επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων ετών) για τρίτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, με γαστρονομικές αναμετρήσεις! Αγωνία, γέλιο και μια μεγάλη βεντάλια γεύσεων θα είναι το τρίπτυχο που θα χαρακτηρίσει την ημέρα!

Τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στο πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά την εκδήλωση, στην οποία οικοδεσπότης θα είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ποιος… μασάει…να μπει στη «Μάχη των Μασάει»;

Ας μπούμε στο… μαγειρευτό, αφού στο πάρκινγκ του καταστήματος θα διεξαχθεί η μεγάλη… «Μάχη των Μασάει»! Τι εννοούμε;Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Σμαράγδα Καρύδη θα δημιουργήσουν ομάδες με όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν κληρωθεί στο διαγωνισμό η «Μάχη των Μασάει» και θα αναμετρηθούν για το ποιος θα ετοιμάσει την πιο γευστική συνταγή, χρησιμοποιώντας εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα!

Το σύνθημα για να πάρουν… φωτιά οι κουτάλες θα δώσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο ίδιος θα επιβλέπει την όλη διαδικασία αλλά και θα κρίνει, με τη βοήθεια του κοινού, τις νικήτριες ομάδες που θα κερδίσουν προϊόντα κουζίνας ΙΚΕΑ. Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν μαγειρέψετε, θα μπείτε σε κλήρωση για έπιπλα κουζίνας ΙΚΕΑ έως 2.000 ευρώ!

Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον τρίτο και τελευταίο προορισμό της εκδήλωσης «Γεύσεις του τόπου μας», αφού τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, το eventπραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και στα Ιωάννινα όπου ο Δημήτρης Σκαρμούτσος υποδέχτηκε τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη στην πρώτη πόληενώ λίγες μέρες αργότερα, στη δεύτερη πόλη, έστρωσε τραπέζι στους Χρήστο Φερεντίνο και Γιώργο Λιανό.

Πάντα στο πλευρό των παιδιών

Το σημαντικότερο; Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των παιδιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΙΚΕΑ θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

Με λίγα λόγια, η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, για μία ακόμη χρονιά συμβάλλει ουσιαστικά και στην προώθηση της τοπικής παραγωγήςαλλά και στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Ελάτε να γνωρίσουμε τοπικούς παραγωγούς (ναι, θα είμαι κι εγώ εκεί), να αναμετρηθούμε (ναι, θα μαγειρέψω κι εγώ), να υποστηρίξουμε αυτόν που με την ομάδα του θα παρασκευάσει την καλύτερη συνταγή (ναι, μαζί θα αποφασίσουμε) και να απολαύσουμε μοναδικά πιάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο(ναι, θα φάμε)!

Μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα έχει τεράστιο γευστικό πλούτο, έτσι το να αναδείξουμε τις τοπικές γεύσεις της κάθε περιοχής είναι το μεγάλο μας στοίχημα! Θεσσαλονίκη, σου ερχόμαστε!