ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικές διακρίσεις για τα δίκτυα και τις υπηρεσίες COSMOTE στα Mobile Excellence Awards

Σημαντικές διακρίσεις για τα δίκτυα και  τις υπηρεσίες COSMOTE στα Mobile Excellence Awards

- Ξεχώρισαν η εμπορική διάθεση ταχυτήτων mobile internet έως 375 Mbps και η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster που συνδυάζει ταχύτητες σταθερής και κινητής

Το καλύτερο δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και οι καινοτόμες υπηρεσίες COSMOTE βραβεύθηκαν στο πλαίσιο των Mobile Excellence Awards 2016 αποσπώντας συνολικά 5 βραβεία (3 Gold και 2 Silver) στην ευρύτερη κατηγορία «Πάροχοι Υπηρεσιών, Τεχνολογιών & Υποδομών», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την τεχνολογική υπεροχή και πρωτοπορία του Ομίλου.

Ο Chief Commercial Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ κ. Κώστας Νεμπής, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, μέσα από τα προηγμένα δίκτυά μας COSMOTE και τις καινοτόμες υπηρεσίες μας. Γι’ αυτό επενδύουμε εντατικά στην ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία και δίνουμε έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Διακρίσεις όπως αυτές στα Mobile Awards επιβεβαιώνουν πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και μας βοηθούν να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι για τους πελάτες μας».

COSMOTE: τα καλύτερα δίκτυα σταθερής & κινητής

Πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, η COSMOTE διέθεσε εμπορικά ταχύτητες mobile internet έως και 375 Mbps τον Οκτώβριο 2015, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ο μόνος πάροχος στην Ελλάδα που οι συνδρομητές του απολαμβάνουν τόσο γρήγορες ταχύτητες στο mobile internet. Η υπηρεσία, που επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες COSMOTE κινητής, απέσπασε την κορυφαία διάκριση «GOLD Award» στην κατηγορία Mobile Broadband Initiative/Services.

Σημαντική διάκριση απέσπασε και η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access. Η τεχνολογία Hybrid Access, που πρώτη η COSMOTE παρουσίασε και διέθεσε εμπορικά στην Ελλάδα προσφέροντας τελικές ταχύτητες έως και 100Mbps, έλαβε το βραβείο SILVER στην κατηγορία Infrastructure Strategy Initiative/Investment.

Ένας ολοκληρωμένος κόσμος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για όλους

GOLD βραβείο στην κατηγορία Brand Campaign έλαβε και το λανσάρισμα της ενιαίας εμπορικής μάρκας COSMOTE. Ο νέος, ενιαίος κόσμος επικοινωνίας που παρουσιάστηκε κάτω από το κοινό brand COSMOTE προσφέρει στον πελάτη ακόμη περισσότερες δυνατότητες, με προηγμένα προγράμματα COSMOTE σταθερής, κινητής και internet για όλους, αλλά και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις COSMOTE Business ΙΤ Solutions για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της επιστήμης και των επιχειρήσεων

Το “Sea Hero Quest”, το πρώτο Mobile Game που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο και είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τη συμβολή της COSMOTE, απέσπασε βραβείο GOLD στην κατηγορία Innovative Mobile Application/Service. Ήδη περισσότεροι από 100.000 Έλληνες συμβάλλουν στην έρευνα κατά της άνοιας παίζοντας Sea Hero Quest από το smartphone ή το tablet τους.

Τέλος, το βραβείο SILVER στην κατηγορία Mobile Service Provider with International Expansion έλαβε η COSMOTE για το έργο σχεδιασμού, υλοποίησης και λειτουργίας του Portal της Τ-Mobile Ολλανδίας (TMNL) για την κάλυψη και την ποιότητα του δικτύου της. Η εφαρμογή παραδόθηκε τόσο για εσωτερική, όσο και για δημόσια χρήση, ενώ συνδυάστηκε και με την εμπορική καμπάνια προβολής του νέου δικτύου 4G της Ολλανδίας.

Τα Mobile Excellence Awards 2016 διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη φορά από την Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές του mobile οικοσυστήματος.