ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομολογιακό δάνειο 250 εκατ. ευρώ από τη Wind Ελλάς

Ομολογιακό δάνειο 250 εκατ. ευρώ από τη Wind Ελλάς

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου προχωρά η Wind Ελλάς με τη διοίκηση της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας να επιδιώκει να αντλήσει από τις διεθνείς αγορές κεφάλαια έως 250 εκατ. ευρώ.

Τα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι 5ετούς διάρκειας με λήξη το 2021 και ανάδοχοι της έκδοσης είναι η JP Morgan και η Citigroup, ενώ το βιβλίο προσφορών έχει ήδη ανοίξει. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας με το επιτόκιο να καθορίζεται ανάλογα με την προσφορά.

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον ανέφερε ότι το επιτόκιο μπορεί να φθάσει και στο 9% - 10%, το οποίο χαρακτηρίζεται αρκετά υψηλό. Το ομόλογο έχει αξιολόγηση Β από τις S&P και Fitch και θα εκδοθεί από την Crystal Almond, μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία βρίσκεται «μεταξύ» της Wind Ελλάς και της Largo Limited που είναι η εταιρεία που ελέγχει την ελληνική εταιρεία.

Στόχος της Wind Ελλάς είναι να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει αφενός για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού και αφετέρου για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επόμενης γενιάς (4G αλλά και οπτικές ίνες). Σημειώνεται ότι ο υφιστάμενος δανεισμός ανέρχεται στο ύψος των 175 εκατ. ευρώ με τους υφιστάμενους μετόχους να είναι αυτοί που είχαν αναλάβει τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης.

Πηγές κοντά στην εταιρεία σχολίαζανν ότι πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση που δείχνει την πίστη της Wind στις αναπτυξιακές της προοπτικές καθώς είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που βγαίνει στις διεθνείς αγορές για ένα τόσο μεγάλο ποσό, έχοντας το 100% της δραστηριότητας και των εσόδων της στην ελληνική αγορά.

Σχετικές ειδήσεις