ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ΕΣΠΑ επί τάπητος στο 11ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

Το ΕΣΠΑ επί τάπητος στο 11ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

Την πεποίθηση πως «οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ» εξέφρασε ο διευθυντής (Senior Director) του Τμήματος Green Banking & Αναπτυξιακά προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτρης Βερελής, από το βήμα του 11ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το www.ka-business.gr.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε πως η τράπεζα σχεδιάζει κάτι γι' αυτό, προαναγγέλλοντας πως «τον επόμενο μήνα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις».
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στους τομείς που δανείστηκαν στο παρελθόν και ξεχώρισαν, όπως ο τουρισμός και η αγροδιατροφή, ενώ ανέλυσε και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας Πειραιώς, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επιχειρήσουν, καταθέτοντας συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Όπως είπε, ΕΤΕπ δίνει προτεραιότητα στις προτάσεις που υποβάλλονται από την Ελλάδα και υπογράμμισε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν είναι θηρίο. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει να καταθέσει το επενδυτικό του σχέδιο και να τον βοηθήσουμε εάν χρειάζεται κάτι και υπάρχει κάποιο κενό». σύμφωνα δε με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αυτή την περίοδο συμβάλει στην Ελλάδα με δανεισμό που ανέρχεται στο 10% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή 17 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις