ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινη αποστολή» για την ορθή ανακύκλωση των μπαταριών μολύβδου οξέως

«Πράσινη αποστολή» για την ορθή ανακύκλωση των μπαταριών μολύβδου οξέως

Η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων καταναλωτών όπως και των επιχειρήσεων όσον αφορά το θέμα της ορθής ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου οξέως αποτελεί το στόχο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Green Mission, την οποία υλοποιεί η Sunlight Recycling, εταιρεία του ομίλου Olympia, συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, το Green Mission συσπειρώνει γύρω του μία σειρά από θεσμικούς φορείς αλλά και την υποστήριξη αρχικά 30 εταιρειών από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αριθμός, ο οποίος εκτιμάται ότι γρήγορα θα αυξηθεί.

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να καταπολεμήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Παράλληλα δε, ένα μεγάλο ποσοστό της χρησιμοποιημένης μπαταρίας διακινείται προς ανακύκλωση με μη νόμιμο τρόπο, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον της χώρας μας.


Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr