ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαρινόπουλος: Τι εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τύχη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Μαρινόπουλος: Τι εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τύχη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Ειδήσεις | Μαρινόπουλος: Ένα εξάμηνο, προτείνει ως χρονικό περιθώριο η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Η συνολικού όγκου 123 σελίδων εισήγηση της επιτροπής αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μέσα σε ένα εξάμηνο η εταιρεία «Σκλαβενίτης» θα πρέπει να εκποιήσει τα 22 καταστήματα, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλοεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο.

Τα καταστήματα που βαίνουν προς εκποίηση και τα οποία μπορεί να ανήκουν είτε στη Μαρινόπουλος είτε στη Σκλαβενίτης, είναι 19 στην Αττική και τρία στην Κρήτη (δύο στο Ηράκλειο και ένα στο Λασίθι). Στην Αττική πρέπει να εκποιηθούν καταστήματα που βρίσκονται στις περιοχές: Ηράκλειο, Αθήνα (δύο καταστήματα), Αγιο Δημήτριο (τρία καταστήματα), Πειραιά (τέσσερα καταστήματα), Νέα Σμύρνη, Αγιο Ιωάννη Ρέντη, Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Ασπρόπυργο, Νίκαια, Βριλήσσια, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα.

Σε ότι αφορά τους προμηθευτές, η εισήγηση ορίζει τη διατήρηση συγκεκριμένων προμηθευτών, μικρών και τοπικών, είτε κοινών, είτε τοπικών του ομίλου Μαρινόπουλος. Η περίοδος διατήρησης της συνεργασίας ορίζεται για τρία έτη.

Σχετικές ειδήσεις