ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πλούσια γεύση για όλους» για να βοηθήσεις εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη (vid + pics)

«Πλούσια γεύση για όλους» για να βοηθήσεις εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη (vid + pics)

Είναι γεγονός ότι το επισιτιστικό πρόβλημα της χώρας μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η ανεργία αυξάνεται και όλο περισσότερος κόσμος -που μέχρι πρότινος είχε μια φυσιολογική ζωή- από τη μία στιγμή στην άλλη βρίσκεται στον δρόμο, ανήμπορος να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Οι αριθμοί των αστέγων σοκάρουν, ενώ είναι γεγονός ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγοι, στηρίζονται στις κοινωνικές κουζίνες και τα συσσίτια.

Αρκεί όμως ένα πιάτο ζεστό φαγητό για να νιώσει κάποιος καλύτερα; Είναι γεγονός, πως η γεύση επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική μας ευεξία. Δεν ικανοποιεί μόνο τις ενεργειακές μας ανάγκες αλλά είναι παράλληλα και ένας κοινωνικός σύνδεσμος που ενώνει τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον όταν τα γεύματα μοιράζονται με πολλή αγάπη μέσω των κοινωνικών κουζινών που δεν προσφέρουν μόνο τροφή αλλά κάτι πολύ περισσότερο...

Προσφέρουν αλληλεγγύη και στιγμές χαράς, ανάγοντας τη διαδικασία σε μία μεγάλη γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά στους συνανθρώπους μας...

Πλούσιες γεύσεις, πλούσιες στιγμές

Τέτοιες δράσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν όμως χωρίς τους εθελοντές όπως και χωρίς τη βοήθεια μεγάλων εταιρειών όπως η Knorr που ενισχύει το έργο τους, προσπαθώντας να συμβάλλει στην αλλαγή της κοινωνίας μας προς το καλύτερο. Έτσι, μέσα από την πρωτοβουλία «Πλούσια γεύση για όλους», επιχειρεί καθημερινά να βελτιώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα και μοναδικές γευστικές εμπειρίες, μοιράζεται μαζί τους όμορφες στιγμές στους δρόμους της πόλης. Στα συσσίτια αυτά μας μεταφέρει για λίγα λεπτά το συγκινητικό βίντεο της Knorr, που μέσα από δυνατές εικόνες μας δείχνει πως η φροντίδα των εθελοντών κάνει τον κόσμο να χαμογελά.

Πιο συγκεκριμένα, η Knorr συνεργάζεται με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, ΜΠΟΡΟΥΜΕ που σκοπό έχει τον περιορισμό τη σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Έχει μοιράσει καλό φαγητό και πλούσιες στιγμές, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη δύσκολη καθημερινότητά τους και δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν με αισιοδοξία τη ζωή τους.

Όλοι αξίζουν ένα καλό φαγητό

Και το έργο της Knorr όμως δεν τελειώνει εδώ. Το 2017 έχει στόχο να προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα καθώς και περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Η υποστήριξη των κοινωνικών κουζινών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας μέσω της ενέργειας «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι εξίσου σημαντική. Η Knorr εκπαιδεύει και αναβαθμίζει τις δεξιότητες των εθελοντών μαγείρων, των ανθρώπων που καθημερινά κάνουν το κάτι παραπάνω, ετοιμάζοντας με πολλή όρεξη και φροντίδα τις πιο γευστικές μερίδες φαγητό. Έτσι, μέσα στο 2019 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από chef της Knorr που θα ενισχύσoυν τις μαγειρικές γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ώστε να δημιουργούν πιο πλούσια σε γεύση φαγητά, μέσα από τα οποία εκφράζεται η ανθρώπινη φροντίδα σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.

Άλλωστε, όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του προβλήματος, προσφέροντας εθελοντικά στις κοινωνικές κουζίνες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους εθελοντές και την Knorr μπορούμε να φέρουμε μία ουσιαστική αλλαγή!

Δείτε το βίντεο και πάρτε μια «γεύση»