ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες

Ελαφρά βελτιωμένα ήταν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016, το οποίο είναι και το γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων όλου του βρετανικού ομίλου, τα έσοδα από υπηρεσίες της ελληνικής θυγατρικής διαμορφώθηκαν στα 195 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η αύξηση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην πορεία του τομέα σταθερής τηλεφωνίας, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία τρίμηνα η Vodafone Ελλάδος παρουσιάζει θετικό πρόσημο στα έσοδα από υπηρεσίες χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική ένδειξη. Σημειωτέον πως ο βρετανικός όμιλος δεν ανακοίνωσε άλλα οικονομικά στοιχεία για την ελληνική θυγατρική του, κάτι που κάνει στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου και του συνόλου του έτους.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο αριθμός των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που εξυπηρετεί η Vodafone Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 18 χιλιάδες το συγκεκριμένο τρίμηνο, φθάνοντας στις 608 χιλιάδες. Στην κινητή τηλεφωνία, η Vodafone Ελλάδος προχώρησε σε εκκαθάριση της πελατειακής βάσης στην καρτοκινητή με αποτέλεσμα οι συνδέσεις καρτοκινητής να μειωθούν κατά 477 χιλιάδες, οι συνδρομητές συμβολαίου να αυξηθούν κατά 4 χιλιάδες και συνολικά ο αριθμός των συνδέσεων κινητής που εξυπηρετεί η Vodafone Ελλάδος να φθάσει να ανέρχεται στο τέλος του 2016 στα 5,396 εκατ. με το 29,7% να αντιστοιχεί σε συνδρομητές συμβολαίου.

Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία ήταν στα 8,1 ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα τρίμηνα. Το ARPU στην καρτοκινητή ήταν στα 2,8 ευρώ, ενώ στους συνδρομητές συμβολαίου ήταν στα 21,3 ευρώ.

Η Vodafone Ελλάδος είδε σημαντική αύξηση στη χρήση των υπηρεσιών δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (mobile data), καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακινήθηκαν πάνω από 5.054 ΤΒs δεδομένων, όταν πριν από ένα χρόνο το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 2.864 TBs. Πάντως, προκαλεί εντύπωση ότι η Vodafone δίνει ότι το ποσοστό διείσδυσης των smartphones της στην πελατειακή βάση της είναι στο 40,8% όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 63,2%.

Σχετικές ειδήσεις