ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Μαρινόπουλου: Ανακοίνωση Καρυπίδη μετά την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών

Υπόθεση Μαρινόπουλου: Ανακοίνωση Καρυπίδη μετά την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών

Συνεχίζεται η κόντρα της εταιρείας «Καρυπίδης» με τον όμιλο Μαρινόπουλου μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μερική διαγραφή των απαιτήσεων των πιστωτών, καθώς και επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής τους.

Ο επιχειρηματίας Θ. Καρυπίδης κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του Θ. Σοφού, μηνυτήρια αναφορά κατά της Μαρινόπουλος Α.Ε. κάνοντας λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού σκανδάλου που ελέγχει τη δικαστική τροπή της υπόθεσης προκειμένου να ζημιωθεί η εταιρεία Αφοι Καρυπίδη που στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε συνεργασία με την «Μαρινόπουλος».

Στις αιχμές της εταιρείας Καρυπίδη αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος. Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες».

Η αντίδραση της εταιρείας Καρυπίδη ήταν άμεση. Διαβάστε εδώ τη νέα ανακοίνωση

Σχετικές ειδήσεις