ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε κίνδυνο 2.500 θέσεις εργασίας στα καταστήματα franchise του Μαρινόπουλου

Σε κίνδυνο 2.500 θέσεις εργασίας στα καταστήματα franchise του Μαρινόπουλου

Με λουκέτο εξακολουθούν να απειλούνται 150 καταστήματα franchise της «Μαρινόπουλος Α.Ε», με αποτέλεσμα οι περίπου 2.500 εργαζόμενοι σε αυτά να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο φάσμα της ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες δικαιόχρησης (franchise) του Μαρινόπουλου δεν συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο εξυγίανσης, με αποτέλεσμα οι διευθύνσεις τους να πρέπει να πορευτούν, πλέον, με τις πιέσεις των προμηθευτών, του Δημοσίου και γενικά των πιστωτών τους, οι οποίες γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές.

Η «Μαρινόπουλος», μάλιστα, έρχεται τώρα να διεκδικήσει από τα καταστήματα franchise οφειλές τους απέναντί της, οι οποίες ενώ δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, κρίθηκαν τελικά ως τέτοιες, με τη λήξη λειτουργίας της «Μαρινόπουλος», δηλαδή με την ένταξή της στο σχέδιο εξυγίανσης.

Χαρακτηριστικά, αυτήν την εβδομάδα συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, η αίτηση του επιχειρηματία, Νίκου Μαθιουδάκη, για αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής που έχει εκδοθεί εναντίον του για τραπεζική επιταγή εγγυήσεως καλής εκτέλεσης της σύμβασης που είχε με τη «μητέρα» εταιρεία. Μια σύμβαση, η οποία σήμερα όμως δεν υφίσταται. Στο Πρωτοδικείο βρέθηκαν και 310 εργαζόμενοι στα καταστήματά του, στηρίζοντας την προσπάθεια επιβίωσης των χώρων δουλειάς τους. Οι εργαζόμενοι στα 19 καταστήματα του εν λόγω επιχειρηματία, ζήτησαν να απαλλαγεί ο εργοδότης τους από την εξοντωτική απαίτηση της «Μαρινόπουλος» ύψους 3.500.000 ευρώ, καθώς θα σημάνει την απώλεια των θέσεων εργασίας τους. Ο κ. Μαθιουδάκης, σε αυτή τη φάση περιορίζεται να πει ότι το μόνο που τον καθησυχάζει, είναι η αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία και ποντάρει για όλα όσα διακυβεύονται.

Σχετικές ειδήσεις