ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα το Ιρακινό – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Στην Αθήνα το Ιρακινό – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Ετήσιο Ιρακινό - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων. Όπως ανακοινώθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο με θέμα "Doing Business in the Arab World" το 2ο Ετήσιο Ιρακινό - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, διοργανώνεται από το συγκεκριμένο Επιμελητήριο στις 18 Μαΐου 2017.

Στην ημερίδα ο επίτιμος καλεσμένος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναφέρθηκε στις δυνατότητες επενδύσεων και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού Κόσμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρέσβεις, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι εμπορικών οργανισμών, περισσότεροι από 50 άραβες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και διευθύνοντες σύμβουλοι από επτά χώρες, Αίγυπτο, Ερμπίλ-Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Παλαιστίνη και περισσότεροι από 190 Έλληνες επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας περίπου 135 Ελληνικές εταιρείες σε ποικίλους τομείς.

Μετά το πέρας των συνεδριών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων και Αράβων επιχειρηματιών. Για πρώτη φορά, ομάδα αρχιμηχανικών ποικίλων ειδικοτήτων της εταιρείας CCC συναντήθηκαν με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και των δομικών υλικών, με σκοπό την προεπιλογή τους για έργα της CCC παγκοσμίως ενώ, Έλληνες εμπορικοί ακόλουθοι συναντήθηκαν με ενδιαφερόμενες Ελληνικές εταιρείες ούτως ώστε να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τις χώρες που αντιπροσώπευαν.