ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για επέκταση η Expert Ελλάδος

Έτοιμη για επέκταση η Expert Ελλάδος

Την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της σχεδιάζει η Expert Ελλάδος με την γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών να στοχεύει να φθάσει συνολικά τα 45 σημεία μέχρι το τέλος του 2018.

Του Δημήτρη Μαλλά

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια του ευρωπαϊκού ομίλου Expert και όπου παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της τριετούς πορείας της αλυσίδας στη χώρα μας, το δίκτυο της Expert Ελλάδος αριθμεί αυτή τη στιγμή 33 καταστήματα και το πλάνο περιλαμβάνει την προσθήκη άλλων 5 καταστημάτων εντός του 2017.

Σε επίπεδο εσόδων, η Expert Ελλάδος πέτυχε να κλείσει το 2016 με πωλήσεις 19,2 εκατ. ευρώ με την αύξηση να φθάνει στο 14,1% σε σχέση με τα 16,284 εκατ. ευρώ που ήταν ο κύκλος εργασιών το 2015. Το 2017 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά δεδομένου ότι στο α' τρίμηνο καταγράφεται αύξηση 4,5% όταν συνολικά η αγορά παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 5%. Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο είναι η Expert Ελλάδος να φθάσει να έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 3% στο σύνολο της αγοράς μέχρι το 2019. Ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεων, αυτή τη στιγμή, προέρχεται από το χώρο των λευκών και των ηλεκτρικών συσκευών, αλλά σταδιακά η Expert επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στο χώρο και των ηλεκτρονικών συσκευών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι των υπηρεσιών αλλά και των πωλήσεων μέσω Internet.

Παράλληλα, η διοίκηση της Expert Ελλάδος, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Γραμμένος, βρίσκεται σε επαφές με τις υπόλοιπες «μεσαίες» αλυσίδες της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών προκειμένου να μπορέσουν τα μικρότερου μεγέθους σχήματα να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Γραμμένος υποστήριξε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με άλλες 3 αλυσίδες.

Σχετικές ειδήσεις