Youth Empowered: Ένα πρόγραμμα που φέρνει τους νέους πιο κοντά σε ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης

Youth Empowered: Ένα πρόγραμμα που φέρνει τους νέους πιο κοντά σε ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεξιότητες, καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς και δυνατότητες δικτύωσης για νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

Η νέα γενιά αναζητά το επόμενο βήμα

Η απασχόληση αποτελεί μείζον ζήτημα για τη νέα γενιά. Μία γενιά η οποία καλείται να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα σε μία χώρα που κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συναντάται σε νέους κάτω των 30 ετών, και αγγίζει το 38%. Παράλληλα, οι εργοδότες δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας λόγω έλλειψης τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων ή απαιτούμενης εμπειρίας. Αποτέλεσμα, οι νέοι προτιμούν να φύγουν για να εργαστούν στο εξωτερικό.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά αλλά και η αγορά εργασίας, έχει ανάγκη πρωτοβουλίες οι οποίες θα γεφυρώσουν τη σχέση εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου και θα δώσουν εφόδια και ευκαιρίες στους νέους για να μείνουν και να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία στην Ελλάδα.

Youth Empowered: μία θετική αλλαγή στη ζωή των νέων

Σε αυτήν τη συγκυρία και με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεκίνησε το πρόγραμμα Youth Empowered. Με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», και με αισιοδοξία και υπευθυνότητα, η εταιρεία προσφέρει στη νέα γενιά τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσει ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία.

Το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι το 2020, παρέχοντάς τους εκπαίδευση πάνω σε προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και δυνατότητες δικτύωσης, απαραίτητες για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση.

Δεξιότητες, καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης από τους ειδικούς της αγοράς

Το διδακτικό υλικό των σεμιναρίων περιλαμβάνει εκπαίδευση πάνω σε δεξιότητες, απαραίτητες για την σημερινή αγορά εργασίας, που θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους και την αυτοπεποίθησή τους. Αυτές είναι προσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες καθώς και επαγγελματικές δεξιότητες όπως:

  • επικοινωνιακές δεξιότητες
  • δημιουργία σωστού βιογραφικού
  • προετοιμασία για συνέντευξη
  • αλληλεπίδραση και δικτύωση
  • project management
  • ικανότητες διαπραγμάτευσης
  • διαχείριση χρόνου
  • τεχνικές πωλήσεων
  • οικονομικά
  • business planning

Μια συλλογική πρωτοβουλία

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, ήταν απαραίτητη μια συλλογική προσπάθεια που θα βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους. Δημιουργήθηκε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Youth Empowered καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Παράλληλα, μία ομάδα με περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και της αγοράς, συμμετέχει σε ρόλο μέντορα, με σκοπό να καθοδηγήσει τους νέους και να τους μεταδώσει γνώση και εμπειρία.

Ο Ιορδάνης Πλακίδας, Διευθυντής Πωλήσεων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέντορας στο πρόγραμμα Youth Empowered μας μίλησε για το κίνητρό του: «Αυτό που με παρακίνησε να συμμετέχω ως μέντορας στο πρόγραμμα Youth Empowered, είναι η θέληση να μεταφέρω γνώση στα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική τους καριέρα, και να τους παροτρύνω να μπουν στην αγορά εργασίας με φόρα και αυτοπεποίθηση χωρίς να αφήνουν το γενικότερο κλίμα να τους επηρεάζει αρνητικά.»

 

Πέντε ημέρες γεμάτες γνώση στην Θεσσαλονίκη

Τα πενθήμερα σεμινάρια του προγράμματος ξεκίνησαν με αφετηρία την Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 12-16 Ιουνίου. Οι 100 συμμετέχοντες έζησαν πέντε ημέρες γεμάτες γνώση, εμπειρίες, ομαδικές ασκήσεις, καθοδήγηση και δικτύωση, μαζί με 30 στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς, που συμμετείχαν ως μέντορες. Στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook μπορείτε να πάρετε μία γεύση!

Η Βάσια, μία εκ των νέων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, αν θα το χαρακτήριζε με μία λέξη αυτή θα ήταν η λέξη εμπειρία. «Περάσαμε φανταστικά, γνωρίσαμε ενδιαφέροντα άτομα, με όρεξη για μάθηση, πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και μια δυνατή εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όλοι». Η φίλη της η Ελένη συμπληρώνει «είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Youth Empowered έγινε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας. Παροτρύνουμε όλους τους νέους να λάβουν μέρος και να ζήσουν 5 συγκλονιστικές ημέρες όπως εμείς!»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είτε μέσω πενθήμερων σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είτε μέσω μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning, που τους δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά και η οποία θα λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου.

Εγγραφές για το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της εταιρείας: gr.coca-colahellenic.com

PHOTO GALLERY