ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας;

Ποιες είναι οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας;

Η κρίση επηρεάζει κάθε κλάδο, με τους νέους να βλέπουν την ανεργία να αυξάνεται διαρκώς και να αγωνιούν για το μέλλον τους, που μοιάζει δυσοίωνο. Τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά, με τη χώρα μας να παραμένει σταθερά «πρωταθλήτρια» στην ανεργία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, με το ποσοστό που αφορά στους νέους (κάτω των 25 ετών) να αγγίζει το 47,9%!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας απόφοιτος για ένα καλύτερο «αύριο»; Υπάρχουν ειδικότητες με μεγάλη απορροφητικότητα; Είναι σε θέση τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας στους αποφοίτους τους;
Ακόμα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, υπάρχουν τομείς που δεν σταματούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας και σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, ο Τουρισμός είναι ένας κλάδος που ανθίζει στη χώρα μας ακόμα και μέσα στην κρίση. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι φέτος οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία φτάνουν μέχρι και το 100% για τον Αύγουστο και οι προσλήψεις προσωπικού αυξάνονται!

Η ναυτιλία είναι ένα ακόμη «δυνατό» χαρτί για όλους όσοι αναζητούν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης. Αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη δύναμη και το κύρος τους, πάρα τις δυσκολίες, προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές στους νέους που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτές.
Οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές στο φορολογικό θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη ζήτηση για λογιστές και φοροτεχνικούς, οι οποίοι απορροφώνται σχεδόν αμέσως από την αγορά εργασίας. Όσο, λοιπόν, υπάρχουν... φόροι, οι λογιστές και οι πολύτιμες γνώσεις τους, θα συνεχίσουν να είναι περιζήτητοι!

Αναμφισβήτητα, και φέτος, οι κλάδοι της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των επαγγελμάτων με τη μεγαλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, με τους ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση της τεχνολογίας να είναι περιζήτητοι!
Ενημερωμένα προγράμματα σπουδών, ξένες γλώσσες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές το «κλειδί» για την επιτυχία

Capture

Όποια από τις παραπάνω ειδικότητες και αν επιλέξει κάποιος, οι ακαδημαϊκές γνώσεις είναι δεδομένο πως δεν αρκούν. Εξίσου σημαντικό είναι να αποκτήσει και πρακτικές γνώσεις, καθώς θα τον προετοιμάσουν επαρκώς για να βγει στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος που θα επιλέξει, θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι σημαντικό να του παρέχει ένα ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Για παράδειγμα, το BCA College έχει καταφέρει να ξεχωρίζει, διότι φροντίζει να αναμορφώνει και να συμπληρώνει τα προγράμματα σπουδών του, μέσω των επιχειρηματικών συμβουλίων, που αποτελούνται από μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον χώρο της Ναυτιλίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τουρισμού.
Παράλληλα, η διαρκής ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο, η επαγγελματική εμπειρία παράλληλα με τις σπουδές, η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και ξένων γλωσσών παραμένουν απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχουν οι νέοι. Το BCA College έχει διαμορφώσει ακαδημαϊκά προγράμματα με υποχρεωτική ετήσια πρακτική άσκηση σε επιλεγμένες εταιρείες, υποχρεωτική εκμάθηση ξένων γλωσσών, όπως η Κινεζική, καθώς και μία σειρά αγγλόφωνων μαθημάτων διδασκόμενα από καθηγητές με μακρά εργασιακή εμπειρία.

Φυσικά, εξίσου σημαντικό, είναι οι απόφοιτοι να γνωρίζουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν μετά τις σπουδές τους. Ακόμα και ο τρόπος που θα διαχειριστεί ένας νέος μία συνέντευξη είναι καθοριστικός για να βρει την πρώτη του δουλειά, που θα του «ανοίξει» πόρτες για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα και τη μελλοντική του καριέρα. Αρκετοί απόφοιτοι, δεν γνωρίζουν ακόμα και πώς να συντάξουν «σωστά» το βιογραφικό τους.
Η ύπαρξη οργανωμένων γραφείων επαγγελματικής προώθησης, όπως το Career Office του BCA College, είναι ιδιαίτερης σημασίας. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι είναι σε θέση να βοηθήσουν σε κάθε βήμα τους αποφοίτους να αποδείξουν ότι κατέχουν ολόπλευρα το αντικείμενο τους και είναι πλήρως εφοδιασμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Τέλος, το BCA College συνεργάζεται εδώ και χρόνια με μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εμπιστεύονται τους σπουδαστές τους, καθώς γνωρίζουν ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Έτσι, και φέτος κατάφερε να αποκαταστήσει επαγγελματικά το 85% των αποφοίτων του!

Σχετικές ειδήσεις