ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έλληνες προμηθευτές επιλέγει η WIND

Έλληνες προμηθευτές επιλέγει η WIND

Το 93% των ετήσιων δαπανών της είναι σε ελληνικές εταιρείες -Έλληνες μηχανικοί χτίζουν το Internet του αύριο

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η WIND Ελλάς, καθώς αύξησε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς της δαπάνες που έδωσε σε έλληνες προμηθευτές της τόσο για υλικά όσο και για υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το 2016, οι δαπάνες σε τοπικούς προμηθευτές (ελληνικές εταιρείες) αντιπροσωπεύουν περίπου το 93% των συνολικών δαπανών της εταιρείας για το έτος. Επιλέγοντας σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες προμηθευτές η WIND διοχέτευσε πέρσι άμεσα στην εγχώρια οικονομία σχεδόν 520 εκατ. Ευρώ.

«Η WIND είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές στην ελληνική αγορά προμηθειών και θεωρούμε ευθύνη μας να επιλέγουμε κατά κύριο λόγο ελληνικές εταιρείες ως συνεργάτες μας ώστε να στηρίζουμε την οικονομία μας και να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων. Έχουμε πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη διαδικασία επιλογής προμηθευτών και πιστοποιούμε ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις είναι υγιείς και αναπτύσσονται, διαθέτουν τεχνογνωσία, υψηλά ποιοτικά στάνταρντ και άριστη εξυπηρέτηση» σχολιάζει σχετικά ο Γιάννης Γαβαλάς, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της WIND Ελλάς.

«Οι μόνες δαπάνες που γίνονται σε μη τοπικούς προμηθευτές αφορούν κυρίως αγορές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει τοπική εκπροσώπηση στην Ελλάδα» συμπληρώνει.

Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες «χτίζουν» το Internet του αύριο

Η επένδυση της WIND σε Έλληνες προμηθευτές θα συνεχιστεί και το 2017 με έργο αιχμής την κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της εταιρείας για την παροχή υπέρ – υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερού δικτύου.

Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα απλώσει περισσότερα από 1000 χλμ. οπτικής ίνας και έχει ήδη ξεκινήσει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα και Ηράκλειο. Αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους με ανάθεση της WIND στις εταιρείες EDIL, TERNA, INTRAKAT και ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ.

Σχετικές ειδήσεις