ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eldorado Gold εναντίον Τσίπρα: «Δεν είχαμε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης»

Eldorado Gold εναντίον Τσίπρα: «Δεν είχαμε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης»

Eldorado Gold | Ειδήσεις: Για σοβαρές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση της εταιρείας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Eldorado Gold στην Ελλάδα, Τζορτζ Μπερνς, τη Δευτέρα (11/09/2017), υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διευκολύνει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας, τότε η αναστολή των εργασιών της στην Ελλάδα θα ξεκινήσει κανονικά στις 22 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας (11/09/2017), για να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησης της Eldorado Gold από την Ελλάδα, ο κ. Μπερνς εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή.

Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως η εταιρεία δικαιούται σειρά αδειοδοτήσεων, τις οποίες «για άγνωστους γραφειοκρατικούς λόγους» δεν έχει λάβει και είναι αδύνατο να συνεχίσει να εκθέτει τα κεφάλαιά της σε ένα σαθρό περιβάλλον.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως από την πλευρά της η Eldorado Gold έχει συμμορφωθεί απολύτως με τις κείμενες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως έχει προχωρήσει και σε εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος οι οποίες δεν περιέχονταν στις αρχικές της δεσμεύσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις αυτές που επηρεάζουν εργολάβους και εργαζόμενους».

Ο κ. Μπερνς, πάντως, άφησε ένα «παράθυρο» για ενδεχόμενη παραμονή της Eldorado Gold, πετώντας το «μπαλάκι» στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Θέλω την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σκεφτεί σοβαρά το μέλλον των εργαζομένων και είμαι ανοικτός σε νέες ειλικρινείς συζητήσεις με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Τζορτζ Μπερνς.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την Eldorado Gold

Σχετικές ειδήσεις