ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα αθλητικά της Nova θα μεταδίδονται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Vodafone και της Wind!

Τα αθλητικά της Nova θα μεταδίδονται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Vodafone και της Wind!

Τους αγώνες της Super League αλλά και της Euroleague, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να παρακολουθούν οι πελάτες της συνδρομητικής τηλεοπτικής υπηρεσίας της Vodafone αλλά και εκείνοι που επιλέξουν την αντίστοιχη υπηρεσία που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από την πλευρά της Wind.

Του Δημήτρη Μαλλά

Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο με ξεχωριστές ανακοινώσεις από Forthnet/Nova, Vodafone Ελλάδος και Wind Ελλάς με τις οποίες γνωστοποιήθηκε η συνεργασία που αφορά τη χονδρική διάθεση του περιεχομένου των καναλιών novasports στις πλατφόρμες τηλεόρασης των Vodafone και Wind.

Στην περίπτωση της Vodafone η συμφωνία έχει άμεση ισχύ με την πλατφόρμα του Vodafone TV να πρόκειται να περιλάβει όλο το αθλητικό περιεχόμενο που προσφέρεται από τα επτά κανάλια Novasports, στο οποίο εκτός από τους αγώνες της Super League και της EuroLeague, περιλαμβάνει τους αγώνες του Basketball Champions League, των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Γαλλίας και Ολλανδίας, την Championship Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup Αγγλίας, τα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και τους τελικούς Κυπέλλου Ισπανίας αλλά και πλήθος άλλων κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι το φημισμένο τουρνουά τένις του Wimbledon.

Μάλιστα, η Vodafone προχωρά στην εμπορική διάθεση ενός νέου τηλεοπτικού πακέτου, του Vodafone TV Sports+ το οποίο καλύπτει το σύνολο των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριού, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και το κόστος του συγκεκριμένου πακέτου. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την καλύτερη εμπειρία των πελατών του Vodafone TV, ο πελάτης θα πρέπει να έχει σύνδεση όπου η πραγματική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 5,5 Mbps.

Στην περίπτωση της Wind, η συνδρομητική πλατφόρμα της εταιρείας βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και υλοποίησης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της προς το τέλος της φετινής χρονιάς ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης.

Για το θέμα υπήρξαν και δηλώσεις από τους επικεφαλής των Vodafone και Wind.

«Στρατηγικός στόχος της Vodafone Ελλάδας είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Σήμερα ισχυροποιούμε την τηλεοπτική μας πλατφόρμα Vodafone TV, μέσα από μία σημαντική συμφωνία, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο διανέμεται μέσω μίας εμπορικής συμφωνίας στη χονδρική αγορά, η οποία θα διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρουμε στους πελάτες του Vodafone TV».

Σύμφωνα με τον Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Ελλάς: “Πρόκειται να λανσάρουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα ξεχωρίζει τόσο για τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά όσο και για το περιεχόμενο του. Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Zappware που αφορά στην τεχνολογική λύση, σήμερα ανακοινώνουμε μια συμφωνία που σηματοδοτεί την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του περιεχομένου που θα διατίθεται από τη νέα μας πλατφόρμα. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το πλήρες πλάνο μας για το ολοκληρωμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο που θα προσφέρεται από την πλατφόρμα μας».

Σχετικές ειδήσεις