ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταθμοί Χαράς: Κάποιοι άνθρωποι τρέχουν για να μοιράζουν χαμόγελα στα παιδιά!

Σταθμοί Χαράς: Κάποιοι άνθρωποι τρέχουν για να μοιράζουν χαμόγελα στα παιδιά!

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS είναι και φέτος επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης Ioannina Lake Run

Όλοι μας «τρέχουμε» καθημερινά για τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, τα παιδιά μας. Είναι το «αύριο» της κοινωνίας μας και την ίδια ώρα, αποτελούν τα πιο ευάλωτα μέλη της. Για αυτόν τον λόγο θέλουμε και οφείλουμε να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να δημιουργούμε, με κάθε ευκαιρία, νέους «Σταθμούς Χαράς» για εκείνα! Ευτυχώς, εκτός από εμάς, υπάρχουν πολλοί ακόμη που τρέχουν -κυριολεκτικά- για τα παιδιά μας και το έκαναν και φέτος!

Στις 17 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες δρομείς έτρεξαν δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα, στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που φιλοξενούνται στα Ιωάννινα τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκονταν προσωπικότητες της εγχώριας showbiz αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι έβαλαν τα αθλητικά τους ρούχα και παπούτσια και έτρεξαν στη διοργάνωση «Ioannina Lake Run» μαζί με την ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

ikea2



Μέσα από την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και να τρέξουν, συνεισέφεραν στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», το οποίο δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια από την ΙΚΕΑ.

ikea3



Τι είναι οι «Σταθμοί Χαράς»; Ό,τι ακριβώς δηλώνει η ονομασία τους! Μέρη που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα. Με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ και των ανθρώπων που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της και τρέχουν για εκείνη, δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανά την χώρα, οι οποίοι βρίσκονται στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων ΙΚΕΑ, αποκτούν λειτουργικούς χώρους μέσα στους οποίους τα παιδιά μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές. Μια πρωτοβουλία με ουσία και αξία που έχει αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών στην χώρα!

ikea4



Όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια, έτσι και φέτος, η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS ήταν επίσημος υποστηρικτής στο «Ioannina Lake Run». Στις 17 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, περισσότερα από 370 άτομα είπαν «ναι» και έτρεξαν για τα παιδιά με την IKEA Running Team. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και πολλά γνωστά πρόσωπα, όπως ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο Αλέξης Γεωργούλης, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Ευγενία Σαμαρά, ο Γιάννης Ποιμενίδης, ο Νίκος Σκιαθίτης και ο Βασίλης Τσανταρλιώτης.

ikea5

Για κάθε συμμετοχή σε αγώνα της διοργάνωσης με την IKEA Running Team, η ΙΚΕΑ προσέφερε 5 ευρώ στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς»!


Εκτός, όμως, από τους μεγάλους, στη δράση της IKEA συμμετείχαν και πολλά παιδιά τα οποία, αντλώντας έμπνευση από τους δρομείς και φυσικά, το πανέμορφο τοπία, «ξεδίπλωσαν» τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα! Στο πολύχρωμο περίπτερο της IKEA, που είχε στηθεί στην πλατεία Μαβίλη, στη λίμνη Ιωαννίνων, λειτούργησαν εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά σε συνεργασία με τον σύλλογο Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Με θέα την λίμνη Παμβώτιδα, οι μικροί καλλιτέχνες ζωγράφισαν και δημιούργησαν τους δικούς τους δρομείς, εμπνευσμένοι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα!

ikea6


Ναι, τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, για αυτό έχει σημασία να «τρέχουμε» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- για εκείνα. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τα παιδιά μας. Όταν είναι εκείνα χαρούμενα, ο κόσμος μας γίνεται ακόμη πιο όμορφος και αποκτά νόημα. Έτσι αξίζει να σκεπτόμαστε και να λειτουργούμε και για αυτό, έχει σημασία να γίνονται τέτοιες δράσεις στην χώρα και κυρίως, να συμμετέχουμε σε αυτές και να τις «αγκαλιάζουμε». Ας βάλουμε έναν ακόμη «Σταθμό Χαράς» στη ζωή μας!

ikea7