ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συνολικά έξι εκτελεστικά στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) υπέβαλαν σήμερα, Τρίτη (03/10/2017) την παραίτησή τους, τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση για την πώληση των μονάδων της εταιρείας στη Σερβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΒΖ, στις 29/09/2017 πρωτοκολλήθηκαν οι παραιτήσεις των εξής μελών του ΔΣ:

• Χατζηδιαμαντή Αντωνίου, Προέδρου
• Κεφαλόπουλου Μιχαήλ, Διευθύνοντος Συμβούλου
• Μπούρη Αντωνίου, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου
• Κερμανίδη Γαβριήλ, Αντιπροέδρου
• Βογιατζή Χρήστου, Μέλους
• Μανιατάκη Κωνσταντίνου, Μέλους

Κατά πληροφορίες, τα έξι μέλη του Δ.Σ. διαφώνησαν με τους όρους πώληση των δύο εργοστασιακών μονάδων της ΕΒΖ στον σερβικό «κολοσσό» MK Group συμφερόντων Κόστιτς. έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Οκτωβρίου για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η κυβέρνηση υποθηκεύει τα συμφέροντα της ΕΒΖ

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΒΖ, ασκεί ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΔΗΣΥ, Μιχάλης Τζελέπης, επισημαίνοντας: «Για τρίτη συνεχόμενη φορά, πληροφορούμαστε ότι παραιτείται ακόμη μία Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

«Η Κυβέρνηση αυτή, με τους πολιτικούς τακτικισμούς της, την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα που την διακρίνει, υποθηκεύει τα συμφέροντα και το μέλλον της ίδιας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοπαραγωγών.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα στην Βουλή με την μορφή Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων και οι αρμόδιοι τότε Υπουργοί διαβεβαίωναν ότι "όλα θα πάνε καλά". "Σήμερα" γινόμαστε μάρτυρες ακόμη ενός “θεάτρου του παραλόγου”. Μήπως τελικά αυτή η «υπερευαίσθητη» Κυβέρνηση και στην περίπτωση της ΕΒΖ προσπαθεί και πιέζει Διοικήσεις να ξεπουλήσουν με όποιο τίμημα την ΕΒΖ αντί “Πινακίου Φακής”; Μήπως τελικά θα ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές, όπως και στην περίπτωση του ΟΣΕ;».

Σχετικές ειδήσεις