ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπερνώντας τα εμπόδια, για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!

Ξεπερνώντας τα εμπόδια, για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!

Είναι παιδιά που ως μαθητές δεν είχαν τις δυνατότητες -κυρίως λόγω οικονομικών, αλλά και κοινωνικών δυσκολιών-προκειμένου να διαβάσουν απερίσκεπτα και να καταφέρουν με «ευκολία» να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ώστε να εισαχθούν στη σχολή που επιθυμούσαν.

Όμως, αυτές οι δυσκολίες δεν τους εμπόδισαν να πετύχουν το στόχο τους και μία επιπλέον επιβράβευση, για 41 από αυτούς, ήρθε με τη μορφή υποτροφίας από την COSMOTE. Μια υποτροφία που θα τους βοηθήσει να κάνουν τον επόμενο στόχο τους πραγματικότητα, που δεν είναι άλλος από το να ασχοληθούν με το επάγγελμα που ονειρεύονται.

ph1

Στη διάρκειά του εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Αντετοκούνμπο, την Μαρίνα Σάττι και τον Δημήτρη Μακαλιά

Φέτος ήταν η 16η χρονιά που η COSMOTE επέλεξε 41 πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας το συνολικό ποσό των 620.000 ευρώ. Συνολικά, στα 16 χρόνια ιστορίας του θεσμού έχουν απονεμηθεί 622 υποτροφίες συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ. Για φέτος, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 40 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ έκαστη και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20.000 ευρώ, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Απονέμοντας τις υποτροφίες στους φοιτητές, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Ό Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Η πορεία των υποτρόφων μας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να είναι το κίνητρο για μία ακόμη, μεγαλύτερη, υπέρβαση και επιτυχία. Το μέλλον των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκεται μπροστά τους. Μπορούν να πετύχουν όποιον στόχο και αν θέσουν, αρκεί να το κυνηγήσουν με δύναμη, πίστη, πάθος και καρδιά».

p2

Κάθε ένας από τους φοιτητές που επελέγησαν στο πλαίσιο του προγράμματος έχει τη δική του ιστορία, που αποτελεί παράδειγμα για πολλούς άλλους. Αυτές τις ιστορίες αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να μπουν στο πανεπιστήμιο, οι υπότροφοι της COSMOTE τις μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια βιωματικού εργαστηρίου προσωπικής ενδυνάμωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ΟΤΕAcademy, με θέμα: «Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους». Σημειώνεται ότι πέραν των χρημάτων, η COSMOTE στηρίζει τα παιδιά και τους νέους, μέσα από διάφορες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τόσο την εκπαίδευση, όσο και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Επίσης, στο πλαίσιο της υποτροφίας, όλα τα παιδιά αποκτούν από έναν φορητό υπολογιστή, καθώς επίσης ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV.

ph3

Από το βιωματικό εργαστήριο

Κάθε ένα από τα παιδιά έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. «Είμαστε όλοι εδώ, επειδή θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Καταβάλαμε πολύ κόπο για αυτό. Ξέρουμε τι σημαίνει διαβάζω, ξέρουμε τι σημαίνει αφοσιώνομαι σε μία επιστήμη. Θέλουμε το ποσό της υποτροφίας να γίνει κάτι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία και να προσφέρουμε έργο», είπε η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής, που ονειρεύεται να μπει στο δικαστικό σώμα.

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη Ρομποτική. Ο ίδιος σημείωσε: «Βαδίζουμε προς μία κοινωνία που τείνει προς την πλήρη αυτοματοποίηση και ξέρω ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μετάβαση. Θέλω κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτό. Απώτερος σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας».

ph4

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμτσικά-Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, «η προσπάθειά μου στις Πανελλήνιες μου δίδαξε ότι αν έχεις υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε μπορείς, ανεξάρτητα από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου».

Περισσότερα στο ακόλουθο video: