ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη ΜΕΓΑ το βραβείο «ZERO WASTE» για την Περιβαλλοντική της Πολιτική

Στη ΜΕΓΑ το βραβείο «ZERO WASTE» για την Περιβαλλοντική της Πολιτική

Το σημαντικό βραβείο "ZERO WASTE” έλαβε η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. η οποία παράγει τα αγαπημένα προϊόντα: EveryDay, Babylino, Pom Pon, BabyCare, Wet Hankies, Sani, στο πλαίσιο των Βραβείων “Waste and Recycling Awards 2017”.

Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής της ΜΕΓΑ για αειφόρο ανάπτυξη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η υγιής επιχειρηματικότητα, οι οικονομικοί δείκτες και η κερδοφορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για την ελληνική βιομηχανία , η μέριμνα για το περιβάλλον δεν είναι απλά η υποχρέωση να είναι υπεύθυνη, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Είναι στην κουλτούρα των ανθρώπων της, στις καθημερινές τους πρακτικές, στη διαρκή προσπάθεια να γίνονται καλύτεροι, να προστατεύσουν με σεβασμό το περιβάλλον για τις νέες γενιές.

Αναγνωρίζοντας ότι οι πρώτες ύλες δεν είναι ανεξάντλητες, η ΜΕΓΑ στοχεύει στην πιο αποδοτική χρήση των περιορισμένων φυσικών πόρων, υιοθετώντας συνεχείς πρωτοβουλίες πέρα από τα νομικά επιβαλλόμενα, για να μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, με στόχο τη μηδενική Παραγωγή Αποβλήτων στις χωματερές. Έτσι, ελέγχει συστηματικά την περιβαλλοντική της απόδοση, θέτει συνεχώς νέους περιβαλλοντικούς στόχους και επενδύει σημαντικά ποσά για το περιβάλλον με νέα μέτρα και πολιτικές.