ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΟΣ Σάμου: Συμμετοχή στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018

ΕΟΣ Σάμου:  Συμμετοχή στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018

Οι λάτρεις της γεύσης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό-οινικό ταξίδι.

Από την Παρασκευή 26 έως και τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στα πλαίσια της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες του οίνου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν τα πολυβραβευμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Επισκεφθείτε το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό όπου θα βρείτε τους οίνους του ΕΟΣ Σάμου στο Περίπτερο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (θέση Β 44 - Β 46).

Παράλληλα, στο κεντρικό event «Πίνουμε Ελλάδα - DRINK MEZZE», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου από τις 19.00 εώς τις 21.00, μια ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης – ο οποίος και επιμελείται το event - μαζί με την ομάδα του, θα δημιουργήσουν απολαυστικά cocktails με βάση το σαμιώτικο μοσχάτο, το οποίο θα συνδυαστεί δημιουργικά με ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα.

Η απόλαυση όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού η παράλληλη εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» θα γεμίσει αρώματα και γεύσεις από τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χάρη στον καταξιωμένο chef Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος θα επιμελείται το food pairing με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες από την κουζίνα του. Τον ίδιο θα συνοδεύει μια έμπειρη ομάδα από chef και μάγειρες.

Εάν έχετε προγραμματίσει να βρεθείτε στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 μη χάσετε την απόλυτη ευκαρία να γευτείτε και να απολαύσετε τα μοναδικά και βραβευμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Ο συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 22 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες.

Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.

Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά

www.samoswine.gr