ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι ισχυρές επιδόσεις του 2017 «οδηγός» για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ τα επόμενα χρόνια

Οι ισχυρές επιδόσεις του 2017 «οδηγός» για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ τα επόμενα χρόνια

Κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 του ΟΠΑΠ στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ σημείωσε ότι ήταν μία ιστορική χρονιά, καθώς σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές και πραγματοποιήθηκε πρόοδος σε όλες τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.

Ο κύριος Κόουπ συγκεκριμένα σχολίασε: «Το 2017 ήταν μια απαιτητική χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΠΑΠ. Η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), οι επενδύσεις στο δίκτυο και η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας αποτελούν ισχυρή βάση για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων οφελών και θα διασφαλίσουν την επίτευξη του Οράματος 2020 της εταιρείας».

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) για το 2017 αυξήθηκαν κατά 4,1% και διαμορφώθηκαν στα 1.455,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης 2017 διαμορφώθηκαν σε 306,5 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 126,2 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πραγματοποίησε το 2017 συνολικές επενδύσεις 123,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο κος Κόουπ σημείωσε: «Οι ισχυρές επιδόσεις μας στο τέταρτο τρίμηνο προσφέρουν σοβαρές ενδείξεις και στηρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή σε ουσιαστική ενίσχυση των εσόδων τόσο για το 2018 όσο και μετά από αυτό. Σε συνέχεια των τάσεων του τρίτου τριμήνου, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα στοιχηματικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Virtual παιχνιδιών και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), ενώ η συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) είχε σταθερά ανοδική πορεία».

Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, το 2018 ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την υλοποίηση σημαντικών έργων στους τομείς της τεχνολογίας και των προϊόντων -και ιδιαίτερα την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs και των SSBTs. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει τις νέες στοιχηματικές της πλατφόρμες για τα πρακτορεία και το διαδίκτυο.

Ανάπτυξη του δικτύου των VLTs – Σταθερά αυξανόμενη η συνεισφορά τους

Η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρά με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας. Στο τέλος του 2017, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη επιτύχει το στόχο να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 10.000 VLTs, και άνοιξε 278 αποκλειστικά καταστήματα (gaming halls). Σήμερα, λειτουργούν ήδη περίπου 11.100 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει εγκαταστήσει τουλάχιστον 20.000 VLTs έως τα τέλη του 2018.

Όσον αφορά στη συνεισφορά των VLTs, αυτή αυξάνεται σταθερά, λόγω της σταδιακής ωρίμανσης των gaming halls και της εξοικείωσης των πελατών με τα παιχνίδια.

Επιδόσεις στοιχηματικών προϊόντων

Το τέταρτο τρίμηνο το στοιχηματικό χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ σημείωσε ισχυρές επιδόσεις –για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα Virtual παιχνίδια έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω το περιεχόμενο τους μέσα στο 2018.

Θετική είναι η υποδοχή των SSBTs τόσο από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ όσο και τους πελάτες τους. Στο τέλος του 2017 ο αριθμός των SSBTs ήταν περίπου 1.400 μηχανές σε 676 πρακτορεία. Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί σχεδόν 2.000 SSBTs σε περίπου 1.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός τους εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2018 στη Ρωσία.

Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός θέτει τις βάσεις για το μέλλον

Ο κύριος Κόουπ έκανε αναφορά στην πρόοδο που συντελείται στο έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ, το οποίο προχωρά βάσει του προγραμματισμού. Στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη εγκαταστήσει στο δίκτυο των πρακτορείων περισσότερα από 4.300 νέα τερματικά, τα οποία επέτρεψαν τη μεταφορά των υπηρεσιών ζωντανού (live) στοιχηματισμού.

Η νέα online στοιχηματική πλατφόρμα αναμένεται έως τα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ εταιρεία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του στοιχηματικού χαρτοφυλακίου του.

Συνολικά, η ολοκλήρωση των έργων τεχνολογικού μετασχηματισμού θα προσφέρει στην εταιρεία μεγαλύτερες λειτουργικές δυνατότητες και περισσότερο στρατηγικό έλεγχο.

Ο κύριος Κόουπ ευχαρίστησε τους πράκτορες του ΟΠΑΠ για τη συνεισφορά τους, και όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας για τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων.

Σχετικές ειδήσεις