ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπάρχει ιδανικό κρασί για το πασχαλινό τραπέζι;

Υπάρχει ιδανικό κρασί για το πασχαλινό τραπέζι;

Ξεχωριστές οινικές προτάσεις από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με την έλευση της Άνοιξης αλλά και με στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται και έρχονται πιο κοντά για να γιορτάσουν μαζί στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γεμάτο εδέσματα. Και όλοι μαζί απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο τις στιγμές αυτές, με συντροφιά τους αγαπημένους μας, αλλά και το καλό φαγητό.

Το κρασί σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο γλέντι ρέει άφθονο και γίνεται ο πρωταγωνιστής. Τσουγγρίζουμε τα ποτήρια μας, ανταλλάσσουμε ευχές, χαμόγελα και μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Και επειδή όλοι θα βρεθούμε σε πολλά τραπέζια τις επόμενες ημέρες, δημιουργήσαμε έναν σύντομο οδηγό για να επιλέξετε το κατάλληλο κρασί από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, για να μην πάτε με… άδεια χέρια. Πείτε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους οικοδεσπότες και γιορτάστε μαζί τους με ένα συμβολικό δώρο που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως και θα απογειώσει κάθε πιάτο του πασχαλινού τραπεζίου. Γιατί ο ιδιαίτερος «χαρακτήρας» κάθε κρασιού μπορεί να ταιριάξει με κάθε γεύση, προσφέροντας μία συναρπαστική γευστική εμπειρία.

Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε το κρασί σύμφωνα με το φαγητό μας. Πριν την επίσκεψή σας κάντε μία ερώτηση για να δείτε τι θα περιλαμβάνει το μενού και να προχωρήσετε στην κατάλληλη επιλογή.

Οι απόλυτες οινικές προτάσεις για κρεατικά

Προκειμένου να δώσετε μία διαφορετική νότα στο γιορτινό τραπέζι, επιλέξτε ένα ποιοτικό κρασί που θα αναδείξει τις γεύσεις που θα έχουν προετοιμάσει με πολλή φροντίδα οι φίλοι σας. Εμείς ξεχωρίσαμε την πιο «ανοιξιάτικη» επιλογή που θα αναδείξει μοναδικά τα κρεατικά στη σχάρα και ταιριάζει απόλυτα με τα τις κόκκινες σαλάτες και τα κίτρινα τυριά που τα συνοδεύουν. Ο λόγος για το Cabernet Sauvignon – Syrah Στερεάς Ελλάδας Flowers της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Το ερυθρό ξηρό κρασί με πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα, που θα εκπλήξει ευχάριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

m1

Μία εξίσου ιδιαίτερη πρόταση είναι το Μελισσόμαντρα Ερυθρός - Cabernet Sauvignon με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, από Στερεά Ελλάδα. Το βαθυκόκκινό του χρώμα θα σας «ταξιδέψει» και το χαρακτηριστικό άρωμα της ποικιλίας του Cabernet Sauvignon και του Syrah θα σας μαγέψει. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας, ενώ και αυτό συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

m2

Το ιδανικό κρασί για τους pescatarian και όχι μόνο

Το Ασύρτικο Στερεάς Ελλάδας Flowers της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι ιδανική επιλογή για εκείνους που προτιμούν τα θαλασσινά και θέλουν να «αποτοξινωθούν» μετά την κρεατοφαγία των διακοπών του Πάσχα. Αν, λοιπόν, αναζητάτε μία εντυπωσιακή επιλογή που δεν θα απογοητεύσει κανέναν, το εν λόγω κρασί, είναι η τέλεια λύση καθώς συνοδεύει εκλεκτά ψάρια στη σχάρα, καθώς και άλλα παραδοσιακά και μεσογειακά πιάτα.

m3

Πώς θα «κλείσει» γλυκά κάθε γεύμα;

Μετά το πλούσιο γεύμα, όλοι χρειαζόμαστε ένα κρασί που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο ανάλαφροι, όπως το Samos Vin Doux, που αποτελεί το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου. Τα πλούσια αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και ώριμου πεπονιού αναδύονται σε κάθε γουλιά, ενώ το χρυσαφί του χρώμα γοητεύει. Προτείνετε στους οικοδεσπότες σας να το σερβίρουν μετά το γεύμα και ενημερώστε τους ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε πλήθος συνταγών ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσουν γευστικά σιρόπια, γλυκόξινες σάλτσες, και πρωτότυπα cocktails.

m4

Σε περίπτωση που αναζητάτε πιο σύνθετες γεύσεις, το Samos Anthemis είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και θα συνοδεύσει ιδανικά το επιδόρπιό σας, όποιο και αν είναι αυτό. Συνδυάζεται με γλυκά ταψιού και παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς και παγωτό. Η πενταετή του παλαίωση το καθιστά ένα μοναδικό αυθεντικό δώρο που είναι κατάλληλο ακόμα και για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Με αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου και κερασιών θα σαγηνεύσει όλους τους καλεσμένους και θα τους εκπλήξει ευχάριστα! Μη διστάσετε να κάνετε μία τολμηρή επιλογή που θα εντυπωσιάσει.

m5

Στην πλούσια γκάμα των κρασιών της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» θα ανακαλύψετε πολλές ακόμη προτάσεις για να βρείτε εκείνη που σας ταιριάζει. Φέτος, κάντε το κατάλληλο δώρο που θα χαρίσει κορυφαία απόλαυση και θα τους παρασύρει σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι κρασί και φαγητό είναι δύο έννοιες που συνδέονται άρρηκτα, καθώς η απόλαυση των πασχαλινών πιάτων μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού.

Εμπορική διανομή: Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Τηλ.: 2299022231, www.gwc-microsite.gr/