ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα εξελίξεις την επιχείρησή σου;

Πώς θα εξελίξεις την επιχείρησή σου;

Αυτά είναι τα τρία πιο χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία που πρέπει να γνωρίζεις

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, αλλάζουν τα δεδομένα σε κάθε επαγγελματικό τομέα και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις. Μικρές και μεγαλύτερες εταιρείες, προσπαθούν να προσαρμοστούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ακολουθώντας τις εξελίξεις. Και μπορεί οι συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης να μην είναι οι καλύτερες και τα προβλήματα να παραμένουν και να τις ακινητοποιούν, όμως η Τεχνολογία μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, που δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες.

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία είναι αναγκαία εφόδια για κάθε εταιρεία που θέλει να επιβιώσει. Πώς, όμως, μπορεί να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να αναβαθμιστεί; Υπάρχουν καινοτόμες λύσεις που διευκολύνουν σημαντικά τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και τους επιτρέπουν να σχεδιάζουν το μέλλον λίγο πιο αισιόδοξα. Είναι εύκολες, απλές και μπορούν να προσαρμοστούν με πολύ χαμηλό κόστος στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και η ψηφιακή επανάσταση που διανύουμε μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Για αυτό και η διαρκής ενημέρωση των επιχειρηματιών πάνω σε σχετικά θέματα είναι απαραίτητη προκειμένου να βελτιώσουν, να εξελίξουν και αναβαθμίσουν τις εταιρείες τους. Αλλάζοντας στάση, «αγκαλιάζοντας» και υιοθετώντας σύγχρονες πρωτοποριακές ιδέες και επενδύοντας στα νέα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι εταιρείες που έχουν επενδύσει σε ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας έχουν επιτύχει αύξηση της παραγωγικότητας έως και 400%, ενώ η ευέλικτη εργασία γίνεται γρήγορα βασική προσδοκία των εργαζομένων. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, όπως άλλωστε και οι προβλέψεις για το μέλλον. Υπολογίζεται πως η ευέλικτη εργασία θα αποτελέσει την κύρια επιλογή για τους περισσότερους εργοδότες έως το 2020!

2

Τα πιο χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία για κάθε επιχείρηση

Συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τα οποία πρέπει να γνωρίζει κάθε σύγχρονος επαγγελματίας, προκειμένου να αναπτύξει και να ενισχύσει την επιχείρησή του. Με τις παρακάτω εύκολες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε εταιρείας, τώρα τα πράγματα γίνονται απλά, ακόμη και για εκείνους που δεν είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Πώς;

Ένα πολύτιμο εργαλείο μάρκετινγκ

Η ενίσχυση της πιστότητας της πελατειακής βάσης και των πωλήσεων είναι βασικός στόχος κάθε επιχείρησης. Πώς μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και οικονομικά; Το σωστό μάρκετινγκ είναι το «κλειδί» για την επιτυχία! Η υπηρεσία Vodafone WiFi Marketing μπορεί να μυήσει τους επαγγελματίες στον κόσμο και τα «μυστικά» του μάρκετινγκ. Πρόκειται για μία πολύ πρακτική λύση, καθώς προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επισκέπτες της επιχείρησης, επιτρέποντάς τους να σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς.

Παράλληλα, επιτρέπει στους επιχειρηματίας να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους και να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα. Έτσι, είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Μέσα από στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες και αυξάνοντας τα likes και τους followers στα social media, η επιχείρηση αναπτύσσεται διαδικτυακά με ταχύτατους ρυθμούς!

Η υπηρεσία που ενισχύει την παρουσία κάθε επιχείρησης στο διαδίκτυο

Τα social media αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Περνάμε πολλές ώρες συνδεδεμένοι στο Facebook, το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιούμε διαδικτυακές αγορές και πληρώνουμε online τους λογαριασμούς μας. Για αυτό και κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη και «δυνατή» διαδικτυακή παρουσία, προκειμένου να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Η βέλτιστη παρουσία κάθε εταιρείας μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υπηρεσία Vodafone Business Online, η οποία προσφέρει δυνατότητα δημιουργίας ή και φιλοξενίας ιστοσελίδας, κατοχύρωση domain και δωρεάν email. Έτσι, της δίνει την δυνατότητα να αποκτήσει αμεσότερη πρόσβαση σε πελάτες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια αγορά, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητά, καθώς και τις πωλήσεις! Εύκολα, άμεσα και πιο απλά από ποτέ!

Πώς θα περιοριστούν τα περιττά έξοδα;

Η μείωση των εξόδων είναι πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης και πλέον υπάρχουν «έξυπνοι» τρόποι για τον περιορισμό τους. Μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα μία επιχείρηση με ψυγεία ή καταψύκτες. Η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα να τα παρακολουθούμε πια από οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε μέσω ειδικών αισθητήρων, που παρέχει η υπηρεσία Vodafone Cooler Control. Χάρη σε αυτό το καινοτόμο εργαλείο, παρέχεται άμεση πληροφόρηση του σημείου που βρίσκονται τα ψυγεία ακόμα και σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, εικόνα για τη θερμοκρασία του κάθε ψυγείου, αν είναι στο ρεύμα, επίπεδα υγρασίας καθώς και εγγύηση ποιότητας των προϊόντων και γρήγορη αντίδραση σε περίπτωση ζημιάς.

Όπως φαίνεται, τα νέα πρωτοποριακά εργαλεία του Vodafone Smart Business επιτρέπουν σε κάθε επιχείρηση να αναπτυχθεί και να ενισχύσει τη διαδικτυακή της παρουσία, διευκολύνοντας σημαντικά τους σύγχρονους επαγγελματίες και επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να ασχολούνται με το πάθος τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια.