ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H CCC ανακοίνωσε την έναρξη του εθελοντικού της προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon

H CCC ανακοίνωσε την έναρξη του εθελοντικού της προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon
  • Στις 19 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα γραφεία της CCC στην Αθήνα για την ανακοίνωση της έναρξης του εθελοντικού της προγράμματος
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα από την ανακατασκευή χώρων, την εκπαίδευση STEM, των σετ υγιεινής για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, την ανακατασκευή σχολείων έως τον καθαρισμό ακτών

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της η Consolidated Contractors Company (CCC) ανακοίνωσε την έναρξη του εθελοντικού της προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στην Αθήνα. Το πλάνο περιλαμβάνει καίριες κοινωνικές δράσεις, που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία. Η CCC ενθαρρύνει το ανθρώπινο δυναμικό της να συμμετέχει δυναμικά σε εθελοντικές δράσεις, με στόχο την επένδυση στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και την στήριξη ευπαθών ομάδων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα η CCC αναγνωρίζει ότι η εθελοντική δράση των υπαλλήλων της θα εμπλουτίσει, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θα βοηθήσει στην προσωπική τους εξέλιξη με πολλούς τρόπους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Samer Khoury, Πρόεδρος Engineering & Construction της CCC, δήλωσε: «Οι εταιρικές και οικογενειακές αξίες της CCC στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: ακεραιότητα, ειλικρίνεια, ταπεινότητα. Ο καλύτερος ορισμός της ταπεινότητας είναι η παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, μέσα από δράσεις εθελοντισμού. Η CCC δεσμεύεται για την ευημερία των κοινοτήτων, σε οποία χώρα δραστηριοποιούμαστε, ζούμε και εργαζόμαστε. Πρόσφατα προχωρήσαμε στη διαμόρφωση της πολιτικής εθελοντισμού της εταιρείας, προκειμένου να ενθαρρύνουμε όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν εθελοντικά. Το σημερινό πρόγραμμα που ανακοινώσαμε είναι ένα μικρό βήμα στην προσπάθειά μας να λειτουργήσουμε από κοινού, προκειμένου να βελτιώσουμε τις ζωές των γύρω μας. Το πρόγραμμα εθελοντισμού της εταιρείας χρησιμεύει ως βάση για τη δέσμευση της CCC να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Επίσης, για να διασφαλίσει ότι οι βασικές αξίες της CCC θα ευθυγραμμιστούν σε μια ισορροπία μεταξύ βελτίωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας και βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης του εργατικού δυναμικού της, των οικογενειών, των κοινοτήτων και των κοινωνιών, όπου δραστηριοποιούμαστε».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησε η κα Rosie Nasser, Corporate Social Responsibility Consultant της CCC, τονίζοντας ότι: «Η CCC δεν σταμάτησε ποτέ να συνεισφέρει και να συμβάλλει θετικά στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες δραστηριοποιείται – ανάμεσά τους η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν. Το εθελοντικό πρόγραμμα της CCC στην Αθήνα έχει ως στόχο να συμβάλλει στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και να αξιοποιήσει χρόνο και ταλέντα σε πολλούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η μείωση της φτώχειας, οι πρόσφυγες και οι ευάλωτες ομάδες γενικότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ethelon, τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό το project με τους

οποίους θα πραγματοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις, οι οποίες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα από την ανακατασκευή χώρων, την εκπαίδευση STEM, των σετ υγιεινής για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, την ανακατασκευή σχολείων έως τον καθαρισμό ακτών».

Για το σημαντικό ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις στον τομέα του κοινωνικού γίγνεσθαι και τη σημασία της πρωτοβουλίας της CCC μίλησε ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της ethelon, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε, ενισχύουμε και υποστηρίζουμε το πρόγραμμα της CCC για τον εθελοντισμό. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τέτοιου μεγέθους εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζομένους τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας – μέσα από τον εθελοντισμό. Το να αφιερώνει κάποιος τον προσωπικό του χρόνο, προσφέροντας σε συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη, είναι και ο λόγος ύπαρξης της ethelon, προκειμένου όλη αυτή η θέληση για προσφορά να έχει το μέγιστο αντίκτυπο. Σε αυτό το πρόγραμμα όλες οι δράσεις έχουν επιλεχθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους της CCC – δηλαδή ξεκινούν από τους ίδιους τους ανθρώπους. Αυτή είναι η πιο υγιής μορφή εθελοντισμού, που μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και ως κουλτούρα για τους ίδιους εσωτερικά, για τα παιδιά τους, αλλά και για την κοινωνία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πέντε δράσεις του προγράμματος που ξεκινάει τον Οκτώβριο 2018 και διαρκεί έως και τον Μάιο 2019. Οι συγκεκριμένες ενέργειες καταρτίστηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ethelon στους εργαζομένους της CCC, προκειμένου να καταγραφούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές τους και να συνδυαστούν με τις δράσεις.

Η πρώτη δράση αφορά στην ανακατασκευή και αποκατάσταση ενός δημόσιου χώρου ή πάρκου με τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών, ώστε να γίνει ο χώρος πιο όμορφος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τυχόν επισκευές που είναι απαραίτητες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος στον χώρο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης χρήσης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και η μείωσης της ρύπανσης.

Η επόμενη δράση αφορά στην εκπαίδευση STEM και την εισαγωγή των παιδιών στη μηχανική ρομποτική. Σε συνεργασία με ΜΚΟ παιδιά ηλικίας 10-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας μια συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία στα παιδιά. Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι το προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των παιδιών και πραγματοποιείται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της τρίτης δράσης οι εργαζόμενοι της CCC θα φτιάξουν σετ υγιεινής για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, δίνοντας πρόσβαση σε αγαθά που θεωρούμε δεδομένα. Σκοπός της δράσης είναι η αντιμετώπιση αναγκών ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η τέταρτη δράση αφορά στην ανακατασκευή σχολείου, έχοντας ως στόχο να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα των παιδιών. Μετά την επιλογή ενός συγκεκριμένου σχολείου που ο αντίστοιχος Δήμος θα προτείνει, θα γίνουν επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, προκειμένου η διαμόρφωση του περιβάλλοντος να συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού ολοκληρώνεται με την πέμπτη δράση που αφορά στον καθαρισμό ακτών και έχει ως στόχο την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που ζουν σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω δράσεις απαντούν σε ένα ή παραπάνω στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που έχουν θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προσβλέπουν σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης. Απαντούν στις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων της φτώχειας, της ανισότητας, της υποβάθμισης τους περιβάλλοντος, της ευημερίας, της ποιοτικής εκπαίδευσης και των βιώσιμων πόλεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Consolidated Contractors Company (CCC) είναι διαθέσιμες στο www.ccc.net