ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ένα Έργο, μια ιστορία»: Τα πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσετε

«Ένα Έργο, μια ιστορία»: Τα πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσετε

Όλοι μας αγωνιζόμαστε καθημερινά για τους στόχους μας. Και φυσικά, ο δρόμος που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς, δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα.

Παρόλα αυτά, έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να συνεχίζουμε. Έχουμε μάθει να προσπαθούμε και να μην παραιτούμαστε. Υπάρχουν όμως και φορές, που τα εμπόδια μας φαίνονται ανυπέρβλητα. Τότε αξίζει να αντλούμε έμπνευση από τους συνανθρώπους μας που αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους όπως εμείς που μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από τα έργα τους. Για αυτό και η ERGO Ασφαλιστική τους παρουσιάζει και τους στηρίζει, μέσα από τη νέα εκπομπή που δημιουργεί. Ο λόγος για τη σειρά «Ένα Έργο, μια ιστορία», που προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10.

Μέσα από τα 12 αυτοτελή πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ παρουσιάζει κάθε φορά μία εμπνευσμένη ιστορία και έναν μοναδικό πρωταγωνιστή. Πιο συγκεκριμένα, στα επεισόδια θα γνωρίσουμε καθημερινούς ανθρώπους που αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο στην κοινωνία, παρά την κρίση που διανύουμε. Αποτελούν ένα παράδειγμα που αξίζει να γνωρίσουμε και να ακολουθήσουμε.

Για αυτό και η ERGO Ασφαλιστική, που είναι σήμερα η πρώτη εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα, τους αναδεικνύει, τους τιμά και τους επιβραβεύει. Η εταιρεία, η οποία ανήκει σε έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη, με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στηρίζει το έργο κάθε ενός από εμάς, την εργασία μας, την ανάγκη να προσφέρουμε στην οικογένεια μας, στο περιβάλλον. Και τώρα, με αυτήν τη νέα πρωτοβουλία πάει ένα βήμα παρακάτω.

Κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται από έναν διαφορετικό κάθε φορά παρουσιαστή, από δημοσιογράφους, μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς… Ποιες είναι οι ιστορίες που αναμένεται να δούμε στις οθόνες μας;

2 copy

Οι ξεχωριστές ιστορίες ανθρώπων που προσφέρουν έργο

Οι πρωτότυπες ιστορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας συστήνουν πολλά και διαφορετικά πρόσωπα: Από έναν αστικό καλλιεργητή που θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα μέχρι έναν δημιουργικό «παππού» που μαθαίνει στα παιδιά της Εύβοιας να κάνουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα!

Τι ενώνει τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές; Το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο και τον πλανήτη, η αντισυμβατικότητα, η αισιοδοξία, η εργατικότητα, η φαντασία και η καινοτομία. Οι ιστορίες τους είναι μοναδικές και το έργο τους επηρεάζει μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες.

Το πρώτο επεισόδιο παρουσιάστηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και κατάφερε να μας καθηλώσει με μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ, για να γνωρίσετε τον γιατρό Ντίνο Μερκούρη. Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ταξιδεύει στα Ανώγεια της Κρήτης, για να εξετάσει ασθενείς δωρεάν. Ακολουθήστε τον ένα Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια και ανακαλύψτε περισσότερα για το δύσκολο έργο του. Η ευγνωμοσύνη και η αγάπη των ανθρώπων που περιθάλπει είναι η ανταμοιβή του. Την ιστορία του παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Το δεύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, κατάφερε επίσης να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας, με την ιστορία μιας καθηγήτριας. Η Αγγελική Μητσάκη είναι φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου και εδώ και 20 χρόνια, εκτός σχολικού προγράμματος, διδάσκει εθελοντικά θέατρο στα παιδιά και ανεβάζει με τις ομάδες της παραστάσεις αξιώσεων. Ποια είναι η καθημερινότητά της; Περισσότερα μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας την ιστορία της εδώ. Παρουσιάζει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Αναμένουμε να γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της σειράς. Τα επεισόδια, μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του skai.gr και στο ergohellas.gr.