ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το συγκινητικό τηλεοπτικό σποτ που μας έκανε να πιστέψουμε (ξανά) στη μαγεία των Χριστουγέννων

Το συγκινητικό τηλεοπτικό σποτ που μας έκανε να πιστέψουμε (ξανά) στη μαγεία των Χριστουγέννων

Όταν ήμασταν παιδιά, τα Χριστούγεννα ήταν πάντα η πιο μαγική στιγμή του χρόνου!

Μετρούσαμε τις ημέρες μέχρι τις διακοπές, στολίζαμε το δέντρο τραγουδώντας, περιμέναμε να ανοίξουμε τα πολύχρωμα δώρα μας και ανυπομονούσαμε για τις γιορτινές συγκεντρώσεις και εκπλήξεις. Αναζητούσαμε τον Άγιο Βασίλη, ανταλλάζαμε τις πιο γλυκές ευχές και πιστεύαμε πραγματικά στη μαγεία των Χριστουγέννων!

Τι συμβαίνει, όμως, όσο μεγαλώνουμε; Οι υποχρεώσεις, τα meetings και οι ευθύνες που γεμίζουν το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα, αρκετές φορές μας κρατούν μακριά από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Η καθημερινότητα μας απορροφά και αντί να ενθουσιαζόμαστε για τις συγκεντρώσεις και τα οικογενειακά τραπέζια, αγχωνόμαστε για τις προετοιμασίες του ρεβεγιόν και τα δώρα που θα επιλέξουμε για τους αγαπημένους μας. Κάπως έτσι, σταδιακά ξεχνάμε το πραγματικό νόημα των γιορτών και δεν βιώνουμε στο έπακρο τις στιγμές κοντά στους αγαπημένους μας.

Το μαγικό αστέρι που μας έκανε να πιστέψουμε και πάλι στη μαγεία των γιορτών

Τη χαρά των Χριστουγέννων έρχεται να μας θυμίσει το πιο συγκινητικό βίντεο που παρακολουθήσαμε πρόσφατα και μας έκανε να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις προτεραιότητές μας. Με παραμυθένιες εικόνες, μας ταξίδεψε σε μία αφήγηση γεμάτη νόημα και μας έδειξε τι μετράει πραγματικά. Μέσα από μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο κατάφερε να μας μεταδώσει μηνύματα που μας αγγίζουν. Μας έκανε να ακολουθήσουμε την πορεία του ηλικιωμένου άνδρα, μέχρι να φτάσει στην οικογένειά του και μας έκανε να πιστέψουμε και πάλι στο μαγικό αστέρι και τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και το σημαντικότερο, μας έκανε να ελπίζουμε και πάλι και να πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι δυνατά.

Το μαγικό αυτό αστέρι είναι, άλλωστε, και η έμπνευση της ΑΒ Βασιλόπουλος που δημιούργησε αυτήν την παραμυθένια διαφήμιση. Η γνωστή εταιρεία όμως, δεν σταματάει μόνο εκεί, αλλά σκορπίζει τη χαρά της προσφοράς σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Στηρίζει έμπρακτα όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και την «Τράπεζα Τροφίμων» προσφέρει τα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι σε 6.000 οικογένειες με παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα η εταιρεία ενισχύει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου προσφέροντας τα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα των 600 παιδιών που στεγάζονται στα Σπίτια Φιλοξενίας της σε ολόκληρη τη χώρα. Η διάθεση προσφοράς όμως για την ΑΒ δεν σταματά εκεί! Εθελοντές - εργαζόμενοι της εταιρείας βρέθηκαν σε μια από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, όπου στόλισαν μαζί με τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας στον Κολωνό το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, αφηγήθηκαν την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία, το παραμύθι «Το Μαγικό Πεφταστέρι», και έφεραν “Δώρα Αγάπης” σε 100 παιδιά της Κιβωτού ηλικίας 5 - 18 ετών.

Ταυτόχρονα, η ΑΒ ενισχύει και φροντίζει και άλλους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Με την ενέργεια «Δώρα Αγάπης» φέρνει στα καταστήματα της μοναδικά γιορτινά κουτιά που περιλαμβάνουν διαφορετικά προϊόντα που καλύπτουν τις εορταστικές ανάγκες των πελατών της, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν ένα δώρο πρακτικό και συνάμα χρήσιμο. Καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία «Δώρα Αγάπης» για να τα προσφέρει στους αγαπημένους του και να βοηθήσει, παράλληλα, στην ενίσχυση εκείνων που το έχουν ανάγκη. Για κάθε Δώρο Αγάπης που εσείς αγοράζετε η ΑΒ δωρίζει 2€ στην Τράπεζα Τροφίμων.

Χριστούγεννα Μαζί: Η πιο ουσιαστική ευχή για τις γιορτές…

Φέτος, λοιπόν, κάνουμε «Χριστούγεννα Μαζί». Μαζί με φίλους, συγγενείς και όλους όσους αγαπάμε. Γιατί η αγάπη και η συντροφικότητα, που μας προσφέρουν τα πρόσωπα αυτά, είναι οι ουσιαστικές αξίες που θα μας συντροφεύουν για πάντα. Γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στις γιορτές… Ας γίνουν λοιπόν αυτές οι ημέρες η αφορμή να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να κάνουμε «Χριστούγεννα Μαζί» με τους αγαπημένους μας και να ανταλλάξουμε τις πιο ζεστές και όμορφες ευχές.

Γιατί τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μία γιορτή. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους μας, αλλά και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.