ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Universal Training Γιορτινό Τραπέζι σε άστεγους και άπορους

Universal Training Γιορτινό Τραπέζι σε άστεγους και άπορους

Σπουδαστές και Καθηγητές ΣΕΦ μαγείρεψαν και πρόσφεραν γιορτινό γεύμα σε άπορους του Δήμου Περιστερίου!

Μακάρι σε λίγο να μην χρειάζονται συνάνθρωποί μας τους άλλους για τη βασική τους επιβίωση. Όσο όμως συμβαίνει αυτό, ας είμαστε παρόντες με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας…"

Με αυτή τη λιτή δήλωση ο Αντιπρόεδρος του UNIVERSAL TRAINING, Ανδρέας Ροδόπουλος καλωσόρισε σε γεύμα αγάπης 150 άστεγους που φροντίζει η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας-ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ. με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Άνθρωποι σαν όλους μας, που όμως η ζωή το έφερε έτσι ώστε να περιμένουν με ένα δελτίο το καθημερινό τους γεύμα...

Έτσι όλοι μαζί, ΣΕΦ, σπουδαστές Μαγειρικής, Εταιρείες που χορήγησαν τις βασικές πρώτες ύλες, στελέχη του UNIVERSAL TRAINING, όλοι μαζί δημιούργησαν ένα -όχι απλό, όχι καθημερινό- αλλά ένα γιορτινό γεύμα αγάπης που σκέφτηκε και επιμελήθηκε ο κορυφαίος ΣΕΦ Γιάννης Μπαξεβάνης, για να νοιώσουν κι εκείνοι Χριστούγεννα.

Δημιουργήθηκε έτσι μία μεγάλη αλυσίδα αγάπης: Συγκέντρωσαν κρέας και τρόφιμα από τις εταιρείες ΔΙΑΝΟΜΕΥΣ, 4F, EYΓΕ και ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με την υποστήριξη της POINTHUB, μαγείρεψαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του UNIVERSAL TRAINING και με τις υποδομές του Catering La Fourchette στήθηκε όλη η μεταφορά για τη διανομή.

Και δεν ήταν μικρή η ομάδα των ΣΕΦ καθηγητών του-UNIVERSAL TRAINING που ανταποκρίθηκε: Γιάννης Μπαξεβάνης, Πολυχρόνης Δαμαλάς, Φίλιππος Δημόπουλος και ο τ.Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Μίλτος Καρούμπας που με τη βοήθεια σπουδαστών δημιούργησαν το γιορτινό τραπέζι της χρονιάς. Aρνάκι με ξυνόχοντρο, χωριάτικη πρασόπιτα, χριστουγεννιάτικη σαλάτα και γλυκό!

Παρόντες στη δράση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Περιστερίου, Τάσος Θεοδωράκος, ο Παναγιώτης Μαργαρώνης –Συντονιστής ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ και ο Αντιπρόεδρος του UNIVERSAL TRAINING, Ανδρέας Ροδόπουλος. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου: O Δήμος Περιστερίου, ο μεγαλύτερος Δήμος της Αθήνας, αναμφισβήτητα υποδέχεται μεγάλο αριθμό αστέγων. Η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας με την υποστήριξη του Δήμου, καθημερινώς σιτίζει με επιτυχία εκατοντάδες άστεγους. Κινήσεις και πρωτοβουλίες όπως αυτή του UNIVERSAL TRAINING, είναι ανάσα πνοής για τόσους άστεγους που η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη δική μας κινητοποίηση, τη δική μας φιλανθρωπία και αγάπη».

Ο Αντιπρόεδρος του UNIVERSAL TRAINING, Aνδρέας Ροδόπουλος, κλείνοντας τόνισε: «Εύχομαι να μην είναι μακριά η μέρα που κανένας άνθρωπος δεν θα εξαρτά την επιβίωσή του από τη φιλευσπλαχνία και την ανθρωπιά άλλων. Ως τότε όμως, θα είμαστε πρώτοι που θα δίνουμε το «παρών».

Η συγκίνηση μεγάλη σε όλους. Οι αγκαλιές πολλές. Και οι ψυχές γέμισαν από χαρά κι αγάπη. Το αποτέλεσμα ήταν πως όλοι δεσμεύτηκαν να μην είναι μόνο για τις γιορτές η πρωτοβουλία αυτή. Έτσι οι μάγειρες, ανέλαβαν την προετοιμασία των γευμάτων για τους άστεγους του Δήμου Περιστερίου. Όχι μόνο τις γιορτές λοιπόν, αλλά σε συνεχή βάση, μία μεγάλη πρωτοβουλία Κοινωνικής Ευθύνης για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη από το UNIVERSAL TRAINING.

Δείτε το video

Πληροφορίες : UNIVERSAL TRAINING, Μαυροκορδάτου 1-3 Αθήνα, 2103801133