ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποτίμηση της επιχείρησης ανεύρεσης της αδήλωτης εργασίας

Αποτίμηση της επιχείρησης ανεύρεσης της αδήλωτης εργασίας

Τα αποτελέσματα του επιχειρησαικού σχεδίου «Άρτεμις» παρουσίασε σήμερα Παρασκευή, 23/1/15 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συνολικά, το ύψος των επιβαλλόμενων προστίμων από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 - οπότε και ξεκίνησε το Επιχειρησιακό αυτό Σχέδιο και η θεσμοθέτηση του υψηλού προστίμου των 10.500 ευρώ - μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2014, ανέρχεται στα 68.242.546 ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Βρούτσης, επ' αφορμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, δήλωσε τα εξής:

«Στο υπουργείο Εργασίας τα δυόμισι τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε ένα δημιουργικό και πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό έργο, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας.

Αλλά και στο κρίσιμο ζήτημα της διασφάλισης της νομιμότητας στην απασχόληση παρουσιάσαμε μια μεγάλη πρόοδο. Με την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Άρτεμις» και την επιβολή των υψηλότερων ιστορικά προστίμων, αντιμετωπίζουμε πλέον αποτελεσματικά την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Τα αποτελέσματα της ελεγκτικής μας δράσης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Σχετικές ειδήσεις