ΕΡΓΑΣΙΑ

Κανονικά θα καταβάλλονται οι συντάξεις

Κανονικά θα καταβάλλονται οι συντάξεις

«Δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι συνταξιούχοι, ούτε καν για καθυστέρηση καταβολής των συντάξεών τους. Το κράτος λειτουργεί κανονικά και τα χρήματα θα υπάρχουν κάθε μήνα για την καταβολή των συντάξεων. Οι συντάξεις αυτού του μήνα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα καταβληθούν κανονικά στις 27 Απρίλη».

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αυτή τη δήλωση, που διαλύει κάθε συζήτηση για κινδύνους και προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων για αυτό το μήνα αλλά και για τους υπόλοιπους, έκανε πριν λίγη ώρα στο Newsbomb.gr ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Και παρόλο που κάθε μήνα πρέπει να μεταφέρονται από τον κρατικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ (δηλαδή 3 δισ. το χρόνο) στα ταμεία του ΙΚΑ για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων του (συντάξεις, ιατρική περίθαλψη, φάρμακα), ο κ. Σπυρόπουλος είναι βέβαιος ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα η περίπτωση ακόμη και καθυστερημένης καταβολής των συντάξεων.

Επίσης ο κ. Σπυρόπουλος αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης (σ.σ. πιθανά μετά από συμφωνία με τους θεσμούς) είναι η ενοποίηση όσων ταμείων το επιθυμούν σε τρία ταμεία-γίγαντες που θα δημιουργηθούν (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ), ώστε να υπάρχει καλύτερη και πιο συντονισμένη διαχείριση, προγραμματισμός και λειτουργία τους.

«Η υπαγωγή σε αυτή την "ομπρέλα" των τριών μεγάλων ταμείων δεν θα είναι υποχρεωτική για όποια ταμεία διαφόρων κλάδων (π.χ δικηγόροι, δημοσιογράφοι, γιατροί κλπ.) δεν θα θελήσουν να υπαχθούν στα ταμεία-γίγαντες, εφόσον θα μπορούν με τις ίδιες δυνάμεις τους να λειτουργούν» διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις