ΕΡΓΑΣΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Σχεδιάζει νέα έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό!

Υπουργείο Εργασίας: Σχεδιάζει νέα έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό!

Την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εργασίας σκέφτεται να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στον τζίρο των επαγγελματιών για να σωθεί το ασφαλιστικό, έκανε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος υποστήριξε πως η έκτακτη εισφορά η οποία τουλάχιστον για ένα διάστημα, θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, είναι επιβεβλημένη για την επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, διότι όπως ανέφερε, το θέμα της έκτακτης εισφοράς για τους μισθωτούς μελετάται ακόμη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έρθει Αρμαγεδδών»!

Επιπλέον, περιέγραψε με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα την επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία.

Στάθηκε και στο Πόρισμα για το νέο ασφαλιστικό της Επιτροπής «Σοφών» του υπουργείου Εργασίας, περιπλέκοντας λίγο την κατάσταση για το αν τελικά το Ταμείο που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα, δύο ή τρία; Κατά τον Αναστάσιο Πετρόπουλο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τρία ασφαλιστικά ταμεία, έναντι του ενός κατά τους «Σοφούς», ή ακόμη και δύο το οποίο να αφορά τους αγρότες.

Σε ότι αφορά στο νέο τρόπο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών μέσω αποδείξεων ο υφυπουργός είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

Κι ενώ τα είπε όλα αυτά, στο τέλος θέλησε να καθησυχάσει ασφαλισμένους και συνταξιούχους: «Δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων». Διέψευσε τα «σενάρια» περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και τόνισε πως θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Σχετικές ειδήσεις