ΕΡΓΑΣΙΑ

Kατρούγκαλος: Ο ILO στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας για τα εργασιακά

Kατρούγκαλος: Ο ILO στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας για τα εργασιακά

Οι εργασιακές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Γενικό Διευθυντή του ILO Gay Rider στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Ελλάδα όλη την περίοδο των μνημονίων για τα εργασιακά θέματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει στο θέμα των εργασιακών να είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης, ενώ επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Χαρακτήρισε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως έναν στρατηγικό σύμμαχο ενώ σημείωσε ότι έχει βοηθήσει σημαντικά σε τεχνικά θέματα και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Rider από τη μεριά του δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο κομμάτι της πρακτικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό. Σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ έγινε συζήτηση και για προγράμματα απασχόλησης και για την κοινωνική οικονομία.

Τόνισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τα εργασιακά. Τέλος, σημείωσε ότι θα κριθούμε από τα έργα και όχι από τα λόγια.

Σχετικές ειδήσεις