ΕΡΓΑΣΙΑ

Τριπλή παρέμβαση στο Ασφαλιστικό - Κλείνουν προαπαιτούμενα

Τριπλή παρέμβαση στο Ασφαλιστικό - Κλείνουν προαπαιτούμενα

Στο 2% για κάθε πλασματικό έτος «κλειδώνει» η έκπτωση για την εφάπαξ εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης.

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ - ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Aλλάζει ο μηχανισμός της έκπτωσης για όσους σπεύδουν να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια καταβάλλοντας εφάπαξ όλο το ποσό.

H έκπτωση 15% που είχε προβλεφθεί στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο αναπροσαρμόζεται σε 2% για κάθε έτος εξαγοράς.

Η ρύθμιση προωθείται άμεσα μαζί με άλλα δύο μέτωπα του ασφαλιστικού που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από την περασμένη άνοιξη.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ασφάλισης ΟΓΑ ενώ οι αγρότες και οι νέοι επιστήμνες δεν θα προλάβουν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις στις εισφορές υγείας που προέβλεψε ο πρόσφατος νόμος.

Οι τρεις «ουρές» του Ασφαλιστικού για τις οποίες ασκούσε πιέσεις η τρόικα αναμένεται να σταλούν ακόμη και σήμερα στη Βουλή, με βάση δημοσίευμα του Εθνους προς συζήτηση.

Οι επίμαχες διατάξεις έχουν κλειδώσει και κλείνουν τα τρία μέτωπα που είχαν μείνει ανοικτά κατά τη διαπραγμάτευση της πρώτης αξιολόγησης και βάσει του συμπληρωματικού Μνημονίου έπρεπε να θεσμοθετηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και πριν από την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εν λόγω διατάξεις

-Αναπροσαρμογή της έκπτωσης 15% που προβλέπεται για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης. Η νέα ρύθμιση αλλάζει τον μηχανισμό και προβλέπει έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς.

-Κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος ασφάλισης ΟΓΑ για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από τα 10.000 ευρώ.

- Ανάκληση των εκπτώσεων που προέβλεψε ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος για τις εισφορές υπέρ υγείας και οι οποίες θα εφαρμόζονταν από 1/1/2017. Χαμένοι θα είναι οι αγρότες και οι νέοι επιστήμονες για τους οποίους είχαν προβλεφθεί εκπτώσεις.

Σχετικές ειδήσεις