ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοροϊδία-παρωδία λίγο πριν το 4ο Μνημόνιο: Επίδομα «φτώχειας» για καθαρές συντάξεις μέχρι 780 ευρώ!

Κοροϊδία-παρωδία λίγο πριν το 4ο Μνημόνιο: Επίδομα «φτώχειας» για καθαρές συντάξεις μέχρι 780 ευρώ!

Απροκάλυπτες διακρίσεις κάνει η κυβέρνηση, ακόμη και στο εφάπαξ επίδομα που έχει τάξει ότι θα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Οι ωφελούμενοι και της συγκεκριμένης πολυαναμενόμενης παροχής δεν είναι όσοι φαίνονται...

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ- Ο «ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΛΙΓΟΥΣ!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα για το «αντιδώρο» του πρωθυπουργού. Θολά σημεία τόσο για το ποιες θα είναι οι κατηγορίες των ωφελουμένων, όσο και για το πόσο χρήματα θα «καταλήξουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πάντα όμως «μιλά» το ATM! Διότι η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες έλεγε και ξαναέλεγε ότι «δεν θα γίνει καμία μείωση στις συντάξεις», όμως η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει! Το μόνο σίγουρο είναι ότι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι χαμογέλασαν προς στιγμήν μπροστά σε μία ενδεχόμενη εφάπαξ 13η σύνταξη, όμως τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της καχυποψίας τούς συγκρατούν και τούς διατηρούν επιφυλακτικούς.

Τα «θολά» σημεία της 13ης σύνταξης του Αλέξη Τσίπρα

Νέα αιφνιδιαστικά δεδομένα προκύπτουν συνεχώς, από την ημέρα της εξαγγελίας του επιδόματος μέχρι και σήμερα.

Δεδομένο πρώτο: Ακούσαμε τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη (8/12/2016) να λέει χαρακτηριστικά ότι «θα δοθεί 13η σύνταξη σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ». Δεν διευκρίνισε όμως, ως όφειλε, ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι το μικτό και όχι το καθαρό. Το καθαρό ποσό είναι 780 ευρώ! Άρα, αμέσως- αμέσως «χάθηκαν» 70 ευρώ!

Δεδομένο δεύτερο: Κίνηση-ματ η χορήγηση του επιδόματος. Αλλά γιατί; Γιατί κατάφερε να κάνει «εν μέρει» πράξη μία προεκλογική του δέσμευση, καταβάλλοντας λιγότερα και από τα μισά, όσων χρημάτων θα έδινε εάν κατέβαλε την πραγματική 13η σύνταξη! Άρα του στοίχισε «φτηνά»! Να σκεφτεί κανείς ότι, τώρα ο πρωθυπουργός θα χορηγήσει κατά μέσο όρο 300 ευρώ, σε περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους, έναντι των 1,6 εκατομμυρίων που είναι ωφελούμενοι! Οι υπόλοιποι 800.000 θα λάβουν ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 300-780 ευρώ. Και αυτό...θεωρητικά... Γιατί κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ακριβώς τι χρήματα θα μπουν στα Ταμεία!

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, εκπρόσωποι των συνταξιούχων δηλώνουν με αγανάκτηση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει...ψευτοσυσσίτια σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους λίγο πριν πνίξει τους Έλληνες στους φόρους!». Η απορία τους είναι «με τι θράσος» θα καταφέρει να «δικαιολογήσει» η κυβέρνηση, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη διάλυση των εργασιακών σχέσων και τους νέους φόρους που έρχονται...

Σχετικές ειδήσεις