ΕΡΓΑΣΙΑ

ETAA: Πρόταση παράτασης της ημερομηνίας λήξης πληρωμής των εισφορών

ETAA: Πρόταση παράτασης της ημερομηνίας λήξης πληρωμής των εισφορών

Το θέμα της παράτασης των ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών Β' εξαμήνου 2016 αποφάσισε να επαναφέρει με θετική εισήγηση το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ στην με αρ. 430/28-12-2016 συνεδρίασή του

Με την ίδια απόφαση του ΔΣ, τονίζεται η ανάγκη να ληφθούν μέτρα ανακούφισης για το πάγωμα των οφειλών, μέχρι τέλους του 2016, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας, εφόσον εξυπηρετούνται οι νέες τρέχουσες εισφορές.

Ειδικότερα, σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΑ Στυλιανός Πλιάκης, το οποίο απευθύνεται προς την υπουργό Εργασίας και τον πρόεδρο του ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διευκρινίζεται ότι προτείνεται η παράταση της ημερομηνίας λήξης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Β΄ εξαμήνου 2016, ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και να μην εκπέσουν των ρυθμίσεων οι πληττόμενοι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ. Επίσης, γίνεται έκκληση το ανωτέρω επείγον θέμα να συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΦΚΑ το ταχύτερο δυνατόν.

Σχετικές ειδήσεις