ΕΡΓΑΣΙΑ

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε»: Δραματική καταγγελία συνταξιούχων στο Newsbomb.gr (vids)

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε»: Δραματική καταγγελία συνταξιούχων στο Newsbomb.gr (vids)

«Μαύρος» αποδεικνύεται ο φετινός χειμώνας για χιλιάδες συνταξιούχους λόγω της... «επίσημης» πλέον εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος έφερε και συνεχίζει να φέρνει τεράστιες μειώσεις σε υποψήφιους αλλά και νυν συνταξιούχους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Συντάξεις-«φιλοδωρήματα». Αποδοχές στα όρια της εξαθλίωσης. Και συνταξιούχοι που αδυνατούν να καλύψουν όχι μόνο τις βασικές τους ανάγκες σε φάρμακα και πάγια έξοδα, αλλά ζουν ταυτόχρονα με την αγωνία ότι σε λίγα χρόνια η κυβέρνηση θα τους κόψει και τα «ψίχουλα» που τώρα τους δίνει! Απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, μιλούν στο Newsbomb.gr για το «πετσόκομμα» που έχουν υποστεί από τις αυξήσεις σε έμμεσους και άμεσους φόρους, από τη μείωση του αφορολόγητου αλλά βέβαια και το «κούρεμα» σε κύριες, επικουρικές, ΕΚΑΣ, εφάπαξ, μερίσματα και επιδόματα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα των συνταξιούχων διαψεύδει πλήρως όσα κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει μείωση στις συντάξεις. Ακούστε στο παρακάτω βίντεο δύο συνταξιούχους, οι οποίοι περιγράφουν τις περικοπές που υπέστησαν στις συντάξεις τους.

Σχετικές ειδήσεις