ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΦΚΑ: Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις εισφορές, ένα 48ωρο πριν λήξουν οι προθεσμίες!

ΕΦΚΑ: Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις εισφορές, ένα 48ωρο πριν λήξουν οι προθεσμίες!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στις 31 Μαρτίου, δηλαδή αύριο Παρασκευή, και οι ασφαλισμένοι τρέχουν και δεν φτάνουν, μπας και βγάλουν άκρη από τα απανωτά παράλογα, λάθη αλλά και τις ατέλειωτες παραλείψεις στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ.

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Μέχρι αύριο Παρασκευή (31/3/2017) έχουν περιθώριο οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν τις εισφορές τους υπέρ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά τις δύο παρατάσεις που δόθηκαν -ευλόγως- εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετώπισαν -και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν- οι περισσότεροι στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ. Φαίνεται όμως ότι, τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χρειάζονται επιπλέον χρονικά περιθώρια...

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες/ αγρότες/ αυτοαπασχολούμενοι/ όσοι έχουν παράλληλη ασφάλιση:

μέχρι αύριο (Παρασκευή 31 Μαρτίου) πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου

2. Ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί):

μέχρι αύριο (Παρασκευή 31 Μαρτίου) πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2016, καθώς και τις δόσεις των ρυθμίσεων των ληξιπροθέσμων οφειλών τους για χρέη προ του Ιουλίου του 2016

Αυτά τα ειδοποιητήρια εκκρεμούν

Εκκρεμεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών για την επικουρική ασφάλιση (7%) και τα εφάπαξ (4%). Οι συγκεκριμένες εισφορές ισχύουν από 1/1/2017. Αναμένεται να ζητηθούν αναδρομικά οι εν λόγω εισφορές για όλους τους μήνες κατά τους οποίους δεν είχαν εισπραχθεί.

Πιθανή επανέκδοση των ειδοποιητηρίων Φεβρουαρίου

Μπορεί καθημερινά να καταφτάνει και μία νέα διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει και νέες, οι οποίες θα επεξηγούν αδιευκρίνιστες λεπτομέρειες...

Όσοι δεν έλαβαν ειδοποιητήριο, ας πάνε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ!

Πολλοί ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν, και έχουν εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα, θα πρέπει να μεταβούν άμεσα σε κάποιο από τα υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ενημερώσουν το Ταμείο και να το δηλώσουν.

Έλαβαν ειδοποιητήρια ακόμα και συνταξιούχοι!

Μάρτυρες σε «τρελά περιστατικά» και θολές περιπτώσεις γίνονται ακόμα και συνταξιούχοι, στους οποίους καταφτάνουν ειδοποιητήρια ακόμα και στα σπίτια τους, που τούς ενημερώνουν για όλες τις εισφορές που πρέπει άμεσα να καταβάλουν!

Δικηγόροι: Ζητούν παράταση της προθεσμίας

Επιστολή απέστειλε ο Προέδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ, για άμεση λήψη απόφασης σχετικά με την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016 ως τις 30/6/2017.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξανδρής ζητά να ληφθεί η σχετική απόφαση στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, καθώς όπως δηλώνει χαρακτηριστικά γραπτώς, «η παράταση ως τις 30/6/2017 καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016».

Σχετικές ειδήσεις