ΕΡΓΑΣΙΑ

Οδηγός για συντάξεις: Όσα πρέπει να γνωρίζουν παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι (video)

Οδηγός για συντάξεις: Όσα πρέπει να γνωρίζουν παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι (video)

Ο «μαραθώνιος» των εκκρεμών αιτήσεων για συντάξεις και εφάπαξ προυποθέτει τεράστια υπομονή, καθώς η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και τα 6 χρόνια!

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑΕΠ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

Μετά τις ριζικές αλλαγές που έφερε στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, η έλευση του νόμου Κατρούγκαλου (ο οποίος ψηφίστηκε στις 12/5/2016), τώρα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «κύμα» αλλαγών στο συγκεκριμένο νόμο...

Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν προλαβαίνουν τις εξελίξεις πάνω στα θέματα που αφορούν στο ύψος των συντάξεων, τα έτη εργασίας, τις χρονικές αναμονές, τις συντάξεις χηρείας αλλά και πολλά άλλα...

καλακοσ φωτο

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Μεγάλη αναμονή σε συντάξεις και εφάπαξ

Συντάξεις ακούν και συντάξεις δεν βλέπουν... Χιλιάδες συνταξιούχοι είναι στο... περίμενε για πολλά χρόνια, προκειμένουν να εκταμιεύσουν τις συντάξεις και τα εφάπαξ που δικαιούνται. Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΕΤΕΑΕΠ, Νίκο Καλάκο, οι αιτήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, αφορούν σε:

Κύριες συντάξεις: 130.000-132.000

Επικουρικές συντάξεις: 129.000 (μέχρι και πέντε χρόνια καθυστέρηση)

Εφάπαξ: 58.000 (μέσος όρος αναμονής τα 4 χρόνια)

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Όλη η αλήθεια για τις μειώσεις στις συντάξεις

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΤΕΑΕΠ, Νίκος Καλάκος, αναλύει στο Newsbomb.gr όλα εκείνα τα «ψαλίδια» που θα υποστούν παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι, και θα αφαιρέσουν από τη συνταξιοδοτική δαπάνη 1,8 δισ. ευρώ.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν από 1/1/2018 μέχρι 2010

Αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση ή κατάργηση ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους και «ψαλίδι» στο ΕΦΑΠΑΞ είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ με το ασφαλιστικό από 1/1/2018. Ο Νίκος Καλάκος παρουσιάζει όλες τις αλλαγές-σοκ που έχουν δρομολογηθεί και ξεκινούν από τον ερχόμενο Ιανουάριο, μέσα από ψηφισμένες ρυθμίσεις των νόμων 4472/2017, 4387/2016 καθώς και του νόμου 4336/2015.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Όσα ισχύουν στις συντάξεις χηρείας

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΤΕΑΕΠ, Νίκος Καλάκος, περιγράφει στο Newsbomb.gr πώς συρρικνώθηκαν οι συντάξεις χηρείας, ενώ ταυτόχρονα αναλύει τι ποσά θα λαμβάνουν όσοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι τις δικαιούνται.

Σχετικές ειδήσεις