ΕΡΓΑΣΙΑ

Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας γιατί... χάνουν τις συντάξεις χηρείας τους!

Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας γιατί... χάνουν τις συντάξεις χηρείας τους!

Οι γυναίκες που διαμαρτύρονται ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι θα μείνουν εκεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017.

Γυναίκες που χάνουν οριστικά τη σύνταξη χηρείας τους με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου, «κατασκήνωσαν» κυριολεκτικά από το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, οι ίδιες δήλωσαν ότι πρόκειται να παραμείνουν εκεί ως την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το μεγαλύτερο μέρος των συζύγων που λαμβάνουν τις συντάξεις χηρείας από τους συζύγους τους που έχουν «φύγει» από τη ζωή, αναμένεται με τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα να λάβουν ελάχιστα χρήματα και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που τις έχει φέρει μάλιστα σε μεγαλύτερη απόγνωση είναι ότι καλούνται να ζήσουν για χρόνια χωρίς κανένα εισόδημα.

Η κ. Δεληγιάννη - Σλαβάκη, Α' Αντιπρόεδρος του Συλλόγου συζύγων Θανόντων ΑΞ.ΙΑ., ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: «Είμαι κάτω από 52 ετών. όταν πέθανε ο σύζυγος, ήμουν 47 χρόνων. Θα τη πάρω (τη σύνταξη) για 3 χρόνια και ποτέ, ποτέ ξανά. Ο σύζυγος είχε 38 χρόνια εργασίας, 7500 βαρέα ένσημα. Και δεν είμαι μόνο εγώ. Όλες οι κυρίες στον σύλλογο. Ή έχουν 30 χρόνια, 40 χρόνια... οι περισσότεροι σύζυγοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα. Αυτά τα λεφτά τα έχουμε πληρώσει, έχουν βγεί από την οικογένεια μας. Μας τα κλέβουν. Δε τα επαιτούμε. Τα απαιτούμε».

Σχετικές ειδήσεις