ΕΡΓΑΣΙΑ

Αχτσιόγλου: Aυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το 2019

Αχτσιόγλου: Aυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το 2019

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το νέο έτος ενώ ταυτόχρονα αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα τέκνου και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις υποσχέθηκε για το 2019 η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών Ταμείων διαμορφώθηκαν από την αύξηση της απασχόλησης καθώς και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και όχι από την εκτόξευση των εισφορών και τις μειώσεις συντάξεων.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου είπε «Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ψηφίζεται 4 μήνες μετά το τέλος των προγραμμάτων. Δεν ήταν τυπική διαδικασία αλλά μεταφράζεται σε μέτρα βελτίωσης του εισοδήματος» και συνέχισε «Μόνο σε 4 μήνες κάναμε πράξη την αμετάκλητη ακύρωση περικοπής των συντάξεων αλλά και τις αυξήσεις σε 620 χιλ συνταξιούχους. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με απόφαση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο. Νομοθετήσαμε τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση ΕΝΦΙΑ, την διανομή μερίσματος. Χορηγήσαμε επίδομα στέγασης».

Ακόμη η υπουργός ΕΡγασίας επιχείρησε να αμφισβητήσει τις εξαγγελίες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για χορήγηση επιδόματος τέκνων και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό λέγοντας «Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού και είπε ότι θα είναι διπλάσια από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Όμως, η κυβέρνηση ολοκληρώνει την διαδικασία και θα υπάρξει αύξηση τον Ιανουάριο, οπότε είναι παράδοξο να υπόσχετε κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί. Όμως, ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Πόσο πρέπει να αυξηθεί τον Ιανουάριο ο κατώτατος μισθός; 4%; Γιατί δεν τοποθετείτε καθαρά; Μήπως γιατί δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ;».

Διαβάστε επίσης: Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων - Δείτε ΕΔΩ πόσα λεφτά θα πάρετε