ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε επιχείρηση κομάντος ο Κ. Μουσουρούλης

Σε επιχείρηση κομάντος ο Κ. Μουσουρούλης

Συναγερμός για πειρατεία σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Πλοίο της γραμμής Πειραιώς – Αίγινας εκτελεί το προγραμματισμένο δρομολόγιό όταν το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει επείγον σήμα την εκδήλωση πειρατείας. Αμέσως κινητοποιείται η Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και σημαίνει συναγερμός!

Το πλοίο είναι γεμάτο επιβάτες και πλέει κανονικά προς τον προορισμό του. Ξαφνικά εμφανίζονται δύο φουσκωτά με τους κομάντος του Λιμενικού Σώματος που προσεγγίζουν σε απόσταση ασφαλείας το πλοίο. Με μηχανικές κινήσεις πέταξαν ανεμόσκαλες στο πλοίο κι άρχισαν να σκαρφαλώνουν σ’ αυτό. Η επιχείρηση εξελίσσεται κάτω από τα έκπληκτα μάτια των επιβατών ενώ ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος πετά σε χαμηλό ύψος καταγράφοντας όλες τις ενέργειες.

Σε δέκα λεπτά η ανακατάληψη του πλοίου έχει επιτευχθεί ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος παρακολούθησε όλες τις κινήσεις που έκαναν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, τους συνεχάρη για την ετοιμότητά τους. Την άσκηση παρακολούθησε και ο αρχηγός του ΛΣ, αντιναύαρχος κ. Δημήτρης Μπαντιάς.

Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και καταγράφηκε καρέ – καρέ από το ιστολόγιο “Eikonoskopio” σε συνεργασία με το οποίο σας παρουσιάζουμε μερικά από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.