ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πειρατεία με ομήρους σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Πειρατεία με ομήρους σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

, καθώς ένοπλοι Νιγηριανοί κατέλαβαν το πλοίο και έχουν κρατήσει ομήρους τρία μέλη του πληρώματος, τους οποίους και μετέφεραν στη στεριά.

Η θυγατρική της Laskaridis, Baltmed Reefer Services – που διαχειρίζεται το πλοίο – επιβεβαίωσε ότι το Saronic Breeze (χωρητικότητας 335.938-cbf και κατασκευής 1991) δέχθηκε επίθεση από Νιγηριανούς πειρατές όσο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο στο Cotonou του Benin.
Η εταιρεία τόνισε σχετικά τα εξής:
«Τρία μέλη του πληρώματος απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη στεριά την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιστρέψουν άμεσα και σώοι. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητά μας».

Οι πειρατές πήραν ως ομήρους τρία μέλη του πληρώματος χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Μετά την απαγωγή των ναυτικών οι πειρατές άφησαν ελεύθερο το πλοίο, το οποίο απέπλευσε άμεσα με ρότα για τη Νιγηρία.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή επιστροφή των απαχθέντων. Το πλήρωμα αποτελείτο από 20 άτομα, 18 Ρώσους και δύο Ουκρανούς.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Ρωσία με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνει επίσημα τα ΜΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις