ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σόιμπλε για Τσίπρα: «Υποσχέθηκε ότι θα σπάσει τα προνόμια των εφοπλιστών, αλλά δεν έκανε τίποτα»

Σόιμπλε για Τσίπρα: «Υποσχέθηκε ότι θα σπάσει τα προνόμια των εφοπλιστών, αλλά δεν έκανε τίποτα»

Οι προνομιακή μεταχείριση του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, ταλαιπωρεί τη χώρα και τον ελληνικό λαό - Η προκλητική φορολογική ασυλία των εφοπλιστών γίνεται ισχυρό όπλο στα χέρια του Σόιμπλε και των Γερμανών - Χαστούκια απο Σόιμπλε σε Τσίπρα:«Υποσχέθηκε κατάργηση των προνομίων τους αλλά δεν έκανε τίποτα»- Τον πήρε χαμπάρι και η Γερμανία ότι προσφέρει ασυλία στους πλοιοκτήτες και φορολογεί ασύστολα μισθωτούς και συνταξιούχους

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ» ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ελληνική κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως επιμένει να φορτώνει τα βάρη τους αδύναμους.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί για το ελληνικό ζήτημα και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί «σκληρότητας» του ελληνικού προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά, «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος».

Ο Γερμανός υπουργός έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον έγινε πρωθυπουργός τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει μόνο τους αδύναμους. «Αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Δυστυχώς η υποτακτικότητα της κυβέρνησης απέναντι στο εφοπλιστικό λόμπι, δισύρει τη χώρα δειθνώς κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές από το Newsbomb.gr με συνεχή και εμπεριστατωμένη αρθρογραφία.

Δυστυχώς, ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και εξακολουθούν να καλύπτουν τους εφοπλιστές σε βάρος των μισθωτών και του συνόλου του ελληνικού λαού.

Μόλις πριν από δυο ημέρες το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr με τίτλο: «Οι μισθωτοί πληρώνουν 50 δισ. το χρόνο στην υγειά των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων» ήταν απολύτως προφητικό.

Δυστυχώς, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δικαιώνουν τον αρχιτέκτονα του χάους, τον πιο σκοτεινό παράγοντα της Ευρώπης, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αυτό είναι το τραγικότερο όλων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για ακόμα μια φορά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει ανοιχτό και αναμένεται να ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χωρίς όμως να φαίνεται η οποιαδήποτε υποχώρηση από πλευράς των δανειστών στο θέμα των μέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διέρρευσαν στο πρακτορείο Bloomberg πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε και στις 22 Μαΐου.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η κόντρα Ευρωπαίων και ΔΝΤ, με το τελευταίο να κρίνει «ανεπαρκή» την επιμήκυνση που έχει προταθεί, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμήνυσε χθες, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους.

Ανεπαρκείς απαντήσεις από το Μαξίμου

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η απάντηση αυτή καθεαυτή δεν έχει ουδεμία επαφή με την ουσία του ζητήματος που έθεσε ο Σόιμπλε.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξηγεί γιατί δεν προχωρά εδώ και 2 χρόνια στη φορολόγηση των εφοπλιστών, ενώ αποφεύγει να απαντήσει αν πρόκειται να κάνει κάτι από εδώ και στο εξής.

Σχετικές ειδήσεις