ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θρίλερ με πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα: Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης

Θρίλερ με πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα: Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου - Σε περιπέτειες φαίνεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tradewinds, ένα από τα πλοία του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

Όπως γράφει το Tradewinds οι αρχές του Περού έκαναν έφοδο σε πλοίο της Danaos Shipping που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ilo.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων, οι Περουβιανοί ανακάλυψαν 121 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τρεις τσάντες, καθώς και το ποσό των 16.243 δολαρίων, όταν πραγματοποίησαν έρευνα στο containership «Dimitris C» της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα.

Το πλοίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής, με τελικό προορισμό τον Ισημερινό.

Στο πλοίο επέβαιναν 23 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 16 ήταν Ουκρανοί, οι τρεις Ρώσοι και οι τέσσερις Τανζανοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν έγιναν γνωστές, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος η Danaos Shipping.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι, τέτοιες υποθέσεις, όπως αναφέρει και ο συντάκτης του άρθρου, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, μπορεί να κρύβουν και άλλους στόχους -π.χ. προσπάθειες εκβιασμού από κυκλώματα, ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τις ναυτιλιακές εταιρείες ή προσπάθεια της αστυνομίας να δείξει ότι μάχεται ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών...

H υπόθεση πάντως είναι αρκετά θολή και δυστυχώς διασύρει διεθνώς την ελληνική ναυτιλία ενισχύοντας την πεποίθηση που έχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι το εφοπλιστικό λόμπι δεν επιχειρεί με καθαρά χαρτιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Πηγή: http://maritimebulletin.net