ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα ζητήσει ο Ολάντ από τη Μέρκελ για την Ελλάδα

Τι θα ζητήσει ο Ολάντ από τη Μέρκελ για την Ελλάδα

Μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την Ελλάδα θα ζητήσει από την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο νέος γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, ο Ολάντ δήλωσε στο κανάλι TF1: «Ανεβαίνω στο αεροπλάνο για να συναντήσω την Γερμανίδα Καγκελάριο σκοπεύοντας να της πω αυτό που σκέφτομαι, για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Να συζητήσω μαζί της για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βρούμε από κοινού λύσεις, ώστε να μην θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο, για να επιστρέψει η ανάπτυξη και για να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην ανησυχία που μας δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα».

Με την κίνησή του να επισκεφθεί την Μέρκελ την ημέρα της ορκωμοσίας του είναι ενδεικτικό του επείγοντος με το οποίο αξιολογεί ο Ολάντ την κατάσταση στην Ευρώπη.

Παρότι η σημερινή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών και αναμένεται ότι θα εξελιχθεί σε φιλική ατμόσφαιρα, οι αναλυτές θεωρούν ότι ο καθένας θα θελήσει θα θέσει «κόκκινες γραμμές» στην πολιτική του.

Πάντως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο του γάλλου προέδρου, ο οποίος δεν πτοήθηκε, αλλά επιστρέφει στο Παρίσι για να επιβιβαστεί σε άλλο αεροπλάνο προς Βερολίνο.