ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα πουν Στουρνάρας-Τρόικα

Τι θα πουν Στουρνάρας-Τρόικα

Σκληρό μήνυμα από την τρόικα στην κυβέρνηση αναμένεται να μεταφέρουν σήμερα οι τρεις εκπρόσωποι στον υπουργό Οικονομικών, στο ραντεβού που έχουν για το μεσημέρι.

Ο κ. Στουρνάρας επιθυμεί να αναλύσει τα μέτρα των 11,8 δισ. ευρώ που προτίθεται να πάρει η Ελληνική κυβέρνηση, με αγκάθια τις απολύσεις και τη σμίκρυνση του δημόσιου τομέα που έχει ζητηθεί.

Αυτό που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τη συνάντηση τρόικας-Στουρνάρα είναι και το ζήτημα της νέου τύπου εφεδρείας από την οποία θα πρέπει να προκύψουν 30.000- 50.000 «αποχωρήσεις» από το στενό και –ειδικά– το ευρύτερο δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πάντως το οικονομικό επιτελείο έχει εκπονήσει μέτρα που φθάνουν τα 20 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη απόρριψη κάποιων εκ των μέτρων από την τρόικα.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται δύσκολη καθώς ήδη οι τροϊκανοί έχουν απορρίψει μεγάλο μέρος των ισοδύναμων που τους έχουν παρουσιαστεί. Συγκεκριμένα από τα 11,8 δισ. ευρώ, οι εταίροι δέχονται μόνο τα 9,8 δισ και ζητούν νέες επώδυνες περικοπές.

Διαβάστε επίσης:

Την Κυριακή το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικας

Στουρνάρας: Ψαλίδι στα golden boys του ΤΧΣ

Εφεδρεία: Εκτός Δημοσίου όσοι παίρνουν σύνταξη έως το 2017