ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Süddeutsche Zeitung: «Πωλούνται θερινά ανάκτορα»

Süddeutsche Zeitung: «Πωλούνται θερινά ανάκτορα»

Σε άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται στις πωλήσεις δημοσίων ακινήτων στην Ελλάδα και φυσικά στα Βασιλικά Ανάκτορα στο Τατόϊ.

Η συντάκτρια επισημαίνει πως «όταν η Ελλάδα ήταν ακόμη μοναρχία, οι βασιλείς αγαπούσαν την ησυχία στο Τατόϊ. Τα θερινά ανάκτορα, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ήταν περισσότερο εξοχική έπαυλη παρά βασιλικό ανάκτορο, αλλά τελικά κατέληξε να χρησιμοποιείται όλον τον χρόνο».

Αναφορά κάνει και στην πολυτελή πρεσβευτική κατοικία «ηλικίας» 115 ετών στο Λονδίνο: «Πρόκειται για ένα βικτωριανού ρυθμού κτίριο στο Holland Park, μία από τις πιο ακριβές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας. Στην περιοχή αυτή παρόμοια κτίρια νοικιάζονται προς περίπου 30.000 ευρώ την εβδομάδα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη εκτιμήσεις του Bloomberg.

Πωλητήριο αναμένεται να μπει και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό- μεταξύ αυτών ένα μπαρόκ κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.376 τ.μ. στο Βελιγράδι, μία οκταόροφη πολυκατοικία στις Βρυξέλλες, ένα κτίριο στη Λουμπλιάνα, καθώς και ένα μεγάλο οικόπεδο στην Κύπρο, γράφει η Süddeutsche Zeitung.