ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Ολάντ, Μόντι, Ραχόι στη Μάλτα

Συνάντηση Ολάντ, Μόντι, Ραχόι στη Μάλτα

Συνάντηση θα έχουν σήμερα οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, στο περιθώριο της διήμερης συνόδου «5+5» στη Μάλτα.

Αν και η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει θέματα όπως η ασφάλεια, το περιβάλλον και η παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κ.κ. Ολάντ, Μόντι και Ραχόι, θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ισπανίας, εν μέσω έντονων φημών για πιθανή προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης.

Χθες, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι « η Ισπανία δεν έχει ανάγκη από ένα πρόγραμμα διάσωσης» παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, που επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό τους δείκτες των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων. Σε ομιλία στο London School of Economics, ο Ντε Γκίντος τόνισε ότι σήμερα η ισπανική οικονομία και «βιώσιμη και ανταγωνιστική είναι».

Νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει μια αποστολή για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου, δεδομένου του ισπανικού αιτήματος για στήριξη τραπεζών της χώρας, το οποίο και έχει εγκριθεί.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η Ισπανία δεν έχει ζητήσει επιπλέον οικονομική βοήθεια από το Ταμείο ωστόσο σημείωσε ότι εκείνο έχει δεσμευτεί σε μια συνεχή εποπτεία του τραπεζικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Στα μέσα Οκτωβρίου οι παρατηρητές του ΔΝΤ στην Ισπανία