ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους βλέπουν οι Βρετανοί

Τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους βλέπουν οι Βρετανοί
Κατά 680 στερλίνες το χρόνο αναμένεται να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό...

Κατά 680 στερλίνες το χρόνο αναμένεται να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό οι φορολογικές αυξήσεις και οι μεταρρυθμίσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον τομέα της πρόνοιας.

Στόχος του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση είναι η εξάλειψη του ελλείμματος ρεκόρ του προϋπολογισμού, που σήμερα φτάνει στο 10%, μέχρι το 2015.

Ο Τζέιμς Μπράουν, οικονομολόγους του IFS εκτιμά ως αναπόφευκτες τις περαιτέρω μειώσεις του εισοδήματος όσο εξελίσσεται το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι έμμεσοι φόροι θα κοστίσουν 480 στερλίνες σε κάθε νοικοκυριό, ενώ οι αλλαγές του φορολογικού συστήματος θα προσθέσουν άλλες 200 στερλίνες.

Τα εισοδήματα των Βρετανών βρίσκονται ήδη υπό πίεση, καθώς ο πληθωρισμός έφθασε στο 3,7%, και είναι σχεδόν διπλάσιος από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ τα στοιχεία δείχνουν συρρίκνωση της οικονομίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Επικρίσεις για την πολιτική λιτότητας διατυπώνει και το βρετανικό εργατικό κόμμα, εκτιμώντας ότι η μείωση των δαπανών έγινε σε μεγάλο βαθμό και πολύ γρήγορα, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας.

πηγή: Newscode.gr